USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Група українських вчених відкрила нову галактику

20 Вересня 2017 22:29
Групі вчених із Головної астрономічної обсерваторії України вдалося відкрити нову галактику з унікальним хімічним складом.

Група астрономів із Національної академії наук України здійснила відкриття нової галактики. Особливість знайденої космічної системи у тому, що в ній міститься найменша кількість хімічних елементів, важчих за гелій.

Про це пише Ракурс, з посиланням на AIN.

Керував групою вчених український астрофізик Юрій Ізотов. Раніше він вже робив важливе відкриття: в 2005 році він відкрив одну з наймолодших галактик у парі зі своїм колегою з Америки.

Назва відкритої галактики — J0811+4730. Ізотов і його група шукали найдавніші галактики серед 4 млн кандидатів. Найвірогіднішою виявилася одна.


Дослідження проводилися за допомогою одного з найбільших телескопів світу, який розміщено в Арізоні. Знайдена космічна система розташована за 600 млн світлових років від Землі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анатоль_ Показати IP 20 Вересня 2017 22:40
Молодці хлопаки! Підняли діду настрій! По такому радісному случаю то не гріх і остограмитися!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus