USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.88

Українські виші фінансуватимуть в залежності від працевлаштування випускників

30 Вересня 2019 07:40
У Міністерстві освіти і науки розробляють нову концепцію фінансування закладів вищої освіти. За нею виплати вишу залежатимуть від затребуваності випускників на ринку праці.

Про це в інтерв’ю ZN,UA заявив Єгор Стадний, заступник міністра освіти і науки з питань вищої освіти. Він пояснив, що в рамках реформування системи фінансування вишів міністерство планує моніторити зайнятість випускників. Надалі цей фактор буде враховуватися у формулі фінансування закладу. При цьому братимуть до уваги працевлаштування студентів не відразу після випуску, а через два роки – за даними Інституту демографії НАН, саме стільки в середньому потрібно випускникові, щоб отримати стабільну роботу. Відслідковуватимуть працевлаштування через сплату єдиного соціального внеску підприємствами за своїх працівників. Також братимуть до уваги і тих, хто може працювати, але отримувати зарплату «в конверті».

«
Якщо ж люди таки працюють неофіційно, і вся їхня зарплатня виплачується в конверті, то достатньо просто брати не абсолютний показник працевлаштування, а відносний: наприклад, вимірювати, наскільки параметр кожного окремого університету відхиляється від середнього по країні


»
,


– зауважив Єгор Стадний.

Раніше у Міносвіти пояснили, чому 80% безробітних – випускники вишів. Тим часом, українські ВНЗ істотно піднімуть вартість навчання для студентів десятків спеціальностей.

А Мін’юст затвердив нові умови вступу до вишів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 30 Вересня 2019 08:43
Цікава методика. А як будуть рахувати ?
Лучанин Показати IP 30 Вересня 2019 11:20
а зарплати в Польщі як обліковуватимуть))) ???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus