USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Українські виші потрапили у світовий топ за можливостями працевлаштування випускників

26 Вересня 2021 10:23
Київський національний університет ім. Т. Г. Шевченка та Київський політехнічний інститут потрапили до рейтингу найкращих навчальних закладів за ознакою працевлаштування випускників 2022 року.

КНУ ім. Т. Г. Шевченка посів позицію в діапазоні 301-500, а КПІ зумів уперше з’явитись у цьому рейтингу в позиціях 501+, повідомили у Міністерстві освіти й науки України, пише Українська правда. Життя.

Міжнародне аналітичне агентство в галузі вищої освіти QS (Quacquarelli Symonds) складає щорічні рейтинги світових університетів за різними ознаками.

До рейтингу QS Graduate Employability Rankings виші входять за ознакою можливості працевлаштування випускників після завершення навчання.

Зокрема, при складанні цього рейтингу в методології охоплюють такі показники:

- оцінки та думки працедавців, з яких вишів вони готові взяти на роботу фахівців (30% оцінки);

- досягнення випускників у кар’єрі, науці, благодійності та фінансовій спроможності після завершення університету (25% оцінки);

- співпраця між університетом та бізнесом, зокрема, оцінюють публічно доступні дані про спільні наукові проекти (25% оцінки);

- частота візитів та появи працедавців на території університету (10% оцінки);

- рівень працевлаштування випускників, за яким підраховують кількість випускників, що отримали успішну пропозицію роботи впродовж 12 місяців після завершення навчання (10% оцінки).

Зауважимо, що КНУ ім. Тараса Шевченка вже включали до цього рейтингу в 2019 та 2020 роках.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Дідо Показати IP 26 Вересня 2021 11:55
Еге, в Луцьку Макдональдс відкрився, всі випускники зможуть заробити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus