USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Українські заробітчани хочуть жити й працювати закордоном з родичами, – дослідження

26 Серпня 2020 17:53
Українські трудові мігранти в Польщі все частіше не хочуть повертатися в Україну, а бажають залишитися жити в Польщі й перевезти хоча б одного родича.

Про це заявляють в Аналітичному центрі компанії з міжнародного працевлаштування Gremi Personal з посиланням на дослідження Національного банку Польщі, пишуть Українські новини.

Там прогнозують, що на фоні асиміляції потік рошей, який перераховують мігранти в Україні, поступово зменшиться.

Зазначають, що відсоток заробітчан, які хочуть залишитися в Польщі довше або взагалі назавжди, в останні роки зріс. Більш ніж половина іммігрантів у Польщі прагнуть перевезти як мінімум одного члена сім’ї.

Так, якщо у 2015 році 80% опитаних українців планували пропрацювати в Польщі всього рік, то у 2020 році залишитися на 3 роки і більше хочуть вже 52% опитаних українців.

Аналітичний центр Gremi Personal так само констатує в своїх соціологічних дослідженнях стрімке зростання попиту на вакансії для сімейних пар. Так, 15% респондентів планують їхати працювати до Польщі з сім’єю. 31% з тих, хто вже там працюють і хочуть залишитися, планують отримати дозвіл на постійне проживання або громадянство, перевезти сім’ю, купити нерухомість або відкрити свою справу.

Аналітики зазначають, що українці, які наважуються на постійний переїзд в Польщу, навряд чи повернуться на батьківщину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
дідо Показати IP 26 Серпня 2020 18:04
Нехай валять. забирати у таких громадянство та вимагати повернення коштів за державне навчання.
Лучанка Показати IP 26 Серпня 2020 18:08
Скоро в Україні залишаться одні д...біли, держслужбовці та пенсіонери голодні
до лучанки до Лучанка Показати IP 26 Серпня 2020 18:18
влучно сказано
Петро Показати IP 26 Серпня 2020 21:51
І чого так хвилюватись ? Ну хоче чоловік щоб дружина поряд була. Нормальне явище. І взагалі, скільки часу треба, щоб доїхати до Польщі ? Пару годин поїздом, автобусом чи автівкою...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus