USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Українського політв'язня Гриба засудили до 6 років позбавлення волі

22 Березня 2019 10:42
Українського політв’язня Павла Гриба, обвинуваченого в схилянні до теракту росіянки Тетяни Єршової, російський суд у Ростові-на-Дону засудив до шести років позбавлення волі. Павлу нині 20 років.

Про це повідомляє УНІАН.

«Визнати Павла Гриба винним і призначити покарання у вигляді 6 років позбавлення волі з відбуванням у колонії загального режиму», – сказав суддя.

Як повідомлялось раніше, про затримання Гриба стало відомо 28 серпня 2017 року, коли про це заявив його батько, в той час член громадської ради Держприкордонслужби України Ігор Гриб.

За словами батька, 24 серпня 19-річний юнак поїхав до білоруського Гомеля на зустріч з дівчиною, Тетяною Єршовою, з якою познайомився і спілкувався тільки в соціальних мережах. Дівчина повинна була приїхати на зустріч з Росії. Павло Гриб переконаний у тому, що в червні-серпні від імені Єршової з ним спілкувалися російські силовики.

7 вересня стало відомо, що українця утримують у слідчому ізоляторі в Краснодарі. Російські слідчі звинувачують його в нібито підготовці теракту на шкільній лінійці в Сочі.

7 листопада 2018 року Північно-Кавказький окружний військовий суд вкотре на 6 місяців продовжив термін тримання Гриба під вартою.

У Павла тяжке вроджене захворювання – портальна гіпертензія, йому необхідно щоденне специфічне лікування. Влада Росії відмовляється дозволити українським лікарям відвідування й огляд українця в СІЗО.

22 грудня 2018 року адвокат Дубровіна повідомила, що у Павла погіршується стан здоров’я, хлопець практично осліп і став погано орієнтуватися, у нього погіршилася пам’ять. 29 січня уповноважений Верховної Ради з прав людини заявила, що Гриб перебуває на межі життя і смерті і потребує негайної операції на серці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Корiнний лучанин Показати IP 22 Березня 2019 11:27
А чому ви пишете "полiтв'язня"
Клава Показати IP 22 Березня 2019 14:48
Лукашенка може пишатись вироком
пенсіонери Показати IP 23 Березня 2019 21:06
засудіть поскоріше ганебного крадія пенсій і агента путіна зрадника петька порошенка з конфіскацією награбленного посадити довічно на нари!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus