USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Зниклого сина українського офіцера розшукали в російському СІЗО. Оновлено

7 Вересня 2017 16:29
19-річний громадянин України Павло Гриб, який зник 24 серпня на території Білорусі, перебуває у слідчому ізоляторі російського міста Краснодар.

Про це повідомив його батько, офіцер запасу Ігор Гриб, повідомляє УНІАН.

За словами чоловіка, інформацію щодо місця перебування сина він отримав від Міністерства закордонних справ України.

"Мені повідомили, що він знаходиться у Краснодарі у слідчому ізоляторі № 5. Мені це повідомили у Міністерстві закордонних справ", - наводить УНІАН його цитату.

Батько хоче навідатися до сина за будь-яку ціну.

Українця Павла Гриба в російському СІЗО звинувачують у тероризмі.

Про це повідомив начальник управління консульського забезпечення Департаменту консульської служби МЗС Василь Кирилич.

"7 вересня Генеральне консульство України в Ростові-на-Дону одержало повідомлення від управління ФСБ РФ в Краснодарському краї про тримання Павла Гриба у Краснодарі. У повідомленні йдеться про те, що Павла Гриба було затримано за звинуваченням у вчиненні злочину відповідно до ч.1 ст.205 Кримінального кодексу РФ", - розповів Кирилич.

Він також додав, що наразі українські представники в Росії з’ясовують за яких обставин було затримано Гриба, а також намагаються домогтися доступу до нього адвоката та близьких.

"Посольству України в Росії та Генеральному консульству України в Ростові-на-Дону дано доручення оперативно звернутися нотою до МЗС РФ і представництва МЗС Росії в Краснодарському краю з вимогою невідкладно забезпечити доступ українських консулів до затриманого громадянина України, повідомити про причини та обставини затримання, умови тримання, забезпечення його права на адвокатський захист, а також забезпечити ліками, які він за приписом лікаря щоденно вживає", - додав Кирилич.

Стаття 205 Кримінального Кодексу РФ інкримінує терористичний акт та передбачає позбавлення волі від 10 до 15 років позбавлення волі.

Як відомо, 27 серпня колишній український офіцер, а нині військовий капелан Ігор Гриб заявив, що його 19-річний син Павло 24 серпня поїхав до Білорусі і зник.

Він поїхав до Гомеля на зустріч з громадянкою Росії, з якою познайомився у соцмережах і яка теж прибула до Гомеля.

Офіційна влада Білорусі підтвердила факт перетину Грибом українсько-білоруського кордону. Те саме підтвердили й українські прикордонники. За неофіційною інформацією, Павло був затриманий у зв’язку з перебуванням у розшуку, у який його оголосила ФСБ РФ нібито за підозрою у тероризмі.

29 серпня 17-річна росіянка з Сочі зізналася, що запросила українця Павла Гриба в Білорусь під тиском співробітників Федеральної служби безпеки Російської Федерації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
123 Показати IP 7 Вересня 2017 16:53
А чего не в подвале на лубянке? очередная туфта...
Всезнайко Показати IP 7 Вересня 2017 17:03
Потрахався хлопчик?
Віталій Іванович Показати IP 7 Вересня 2017 17:56
робити аналогічно з кацапами.Око за око зуб за зуб. Тоді може стаду кацапні дійде, що пора путю гнати мітлою.
Коза до Віталій Іванович Показати IP 11 Вересня 2017 15:55
Наша проблема, що ми не достатньо підлі і хитрі для цього. Та й немає в нас агентури своєї.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus