USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Українських військополонених з Оленівки Росія хоче кинути у «козачий батальйон» при «ДНР»

25 Вересня 2022 10:23
Російські військові злочинці задумали створити з українських військополонених, яких утримують в Оленівській колонії, «козачий батальйон» при терористах «ДНР».

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на російський пропагандистський ресурс ТАСС.

Цьому передували новини про нібито звернення 11 чоловіків і 23 жінок-військовослужбовців ЗСУ до бойовиків з проханням отримати паспорти терористичного формування «ДНР».

Ще 57 українських військовополонених з пропискою у Донецькій області змусили проголосувати на так званому «референдумі» за приєднання області до складу РФ.

«Українські військовополонені, які утримуються у колонії в Оленівці, звернулися до «народної ради «ДНР» з проханням приєднатися до козачого батальйону імені Богдана Хмельницького, що формується», – пишуть пропагандисти з ТАСС.

23 вересня експерти ООН доповіли міжнародній спільноті про низку вчинених Росією воєнних злочинів проти українських громадян.

Фахівці відвідали деокуповані території і встановили факти катувань, страти й згвалтувань українців віком від 4 до 82 років.

Також йдеться про численні масові поховання, облаштування росіянами катівень, фільтраційні табори тощо.

Окремо у липні стало відомо про масову страту росіянами українських військовополонених в Оленівській колонії. Дані про вбитих російська сторона досі не передала.

За словами генпрокурора Андрія Костіна, Україна вже задокументувала 34 тисячі воєнних злочинів окупантів.

Глава МЗС Чехії Ян Ліпавський закликав створити спеціальний міжнародний трибунал для розслідування скоєних російською армією злочинів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus