USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Український нейрохірург розробив протез, який рятує хребет після перелому шиї

6 Липня 2018 11:27
Український лікар-нейрохірург Олексій Нелхопочин розробив унікальну конструкцію, яка може замінити зламаний хребець в шийному відділі хребта.

На розробку конструкції з титану і її випробування пішло кілька років, повідомляє ТСН.

Протез працює наступним чином: під час операції зламаний хребець видаляють і на його місце ставлять металеву тубу, кінці якої кріплять до цілих кісток. Потім збільшують висоту протеза до необхідного вигину спини. І заповнюють порожнину в середині частинами власної кістки людини, які змішані з гранулами спеціальної кераміки.

Відзначається, що собівартість конструкції дорівнює 800 грн, але на отримання дозволів та ліцензій для її виготовлення потрібні десятки тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus