USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

«Український вибір» Медведчука оскаржив заборону російськомовного культурного продукту на Львівщині

17 Січня 2019 21:46
Львівський окружний адміністративний суд скасував заборону на російськомовний культурний продукт на території Львівської області. Рішення ухвалене 16 січня, воно набуде чинності через 30 днів. Про це theБабелю повідомила головний спеціаліст суду зі зв'язків з громадськістю та пресою Світлана Ємельянова.

«16 січня було прийнято рішення, яким визнано протиправним та нечинним рішення Львівської обласної ради від 18 вересня 2018 року № 745 про мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території Львівської області», — сказала Ємельянова.

За її словами, позов подала громадська організація «Всеукраїнський громадський рух «Український вибір — право народу». Представником позивача був видавець і журналіст Сергій Іванов-Малявін. На своїй сторінці у Facebook він підтвердив, що подавав позов до суду, і суддя скасував мораторій.

«Дякую здоровому глузду в особі судді З. Гавдика», — додав Іванов-Малявін. Також у соцмережі він зазначив, що відмовився коментувати справу російським державним каналам, а рішення суду вважає «досягненням української Конституції, яка гарантує права національних меншин, та українського суду».
Керівником ГО «Всеукраїнський громадський рух «Український вибір — право народу» є український політик, юрист Віктор Медведчук, який також є кумом президента Росії Володимира Путіна.

Львівська обласна рада запровадила мораторій на використання російськомовного культурного продукту 18 вересня 2018 року. За це рішення проголосували 57 депутатів. Заборона має діяти до моменту повного припинення окупації території України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скептик Показати IP 17 Січня 2019 22:19
І ТАКИХ гавдиків в УРКАїні вагон

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus