USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Українські туристи потрапили в «автобусний колапс» на кордоні з Білоруссю

16 Липня 2018 07:40
У міжнародному автодорожньому пункті пропуску «Нова Гута» (Білорусь) утворилася черга на виїзд до України з автобусів з клієнтами туристичних фірм.

Про це повідомляє UA.NEWS з посиланням на БЕЛТу.

За словами офіційного представника Державного прикордонного комітету Білорусі Антона Бичковського, починаючи з полудня 14 липня, туристичні групи масово прибувають до цього пункту пропуску по 5-6 автобусів одночасно. Однак з 14.00 оформлення на виїзд доводиться очікувати близько 20 рейсовим автобусам, в той час, як у найближчих пунктах пропуску, черги відсутні.

Бичковський зазначив, що ситуація виникла через недостатньо ефективне планування маршрутів туроператорами, а також небажання туристичних компаній враховувати рекомендації Держприкордонкомітету про рівномірний розподіл автомобільних перевезень груп туристів, які прямують на відпочинок і повертаються до країни. Він також повідомив, що контрольні органи вживають усіх необхідних заходів для прискорення перетину державного кордону країни.

«Задіяні усі робочі місця із залученням резервів. Прикордонний контроль займає не більше 10 хвилин на один такий транспортний засіб при нормативі 15 хвилин. З 14.00 по 18.00 оформлено 22 туристичних автобуси»,
– прокоментував Антон Бичковський.

За його словами, пропускна здатність Нової Гути становить 4 автобуси на годину, і за такої кількості транспортних засобів термін очікування може становити до 6 годин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus