USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Українці, які виїхали за кордон, зможуть отримувати субсидії в Україні

3 Жовтня 2022 22:22
Уряд надав змогу українцям, що виїхали за кордон через війну, можливість отримувати субсидії в Україні.

Про це йдеться в постанові Кабміну № 1041, передає ТСН.

Так, раніше житлова субсидія не призначалася тим людям, які перебували за кордоном загалом понад 60 днів. До цього періоду за кордоном не входять дні службового відрядження, лікування, навчання або догляду за дитиною до досягнення нею 3-х років за кордоном, якщо це підтверджують відповідні документи.

Тепер до цього пункту уряд додав і перебування за кордоном під час війни. Тож до 60-денного періоду не входять дні перебування за кордоном під час воєнного стану в Україні та два місяці після його припинення чи скасування.

Важливо й те, що біженці зможуть отримати субсидії без розрахування соціальних норм житла та соціальних нормативів житлово-комунального обслуговування. Від 1 жовтня житлові субсидії та пільг буде виплачувати Пенсійний фонд України, від 1 грудня Пенсійний фонд України призначатиме, хто саме отримуватиме виплати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Луцьк Показати IP 3 Жовтня 2022 22:34
Зате ті, що не виїхали - не можкть, бо зад*хуя отримують на думку Ккабміну... С*ка, сюр! Долар же ні... зовсім не виріс!
Анонім Показати IP 4 Жовтня 2022 07:16
За який хххх цікаво?
Наталя Показати IP 15 Грудня 2022 18:07
Доброго дня! Будь ласка, надайте інформацію по питанню субсидії. В Мами виникла така ситуація. Під час війни моя Мама пенсіонерка 1950 року народження, інвалід 3 групи заг. захворювання (пенсія 4 000 грн. в місяць) в березні 2022 року виїхала до іншої місцевості та проживала у родичів, повернулася додому в червні 2022 року, по приїзду в неї виникла заборгованість за цей період по газу 2500 грн.( останій платіж був здійснений Мамою 25.02.2022 року.,наступний платіж за газ був сплачений по приїзду до дому, коли вона побачила платіжку з заборгованістю( а саме 15.06.2022 року у сумі 2500 грн). В звязку з військовим станом в країні та ризиками здоровю та життю Мами. було прийнято таке рішення щодо виїзду. Коли Мама по звернулась з питанням щодо субсидії в управління. з питанням чому її не нараховують, їй відповіли, що було відмовлено через заборгованість яка була не сплачена в травні 2022 на час запуску цієї субсидійної програми,про що за весь період аж до 15 грудня, коли вже Мама приїхала і повністю її заплатила. Маму не було повідомлено про те, що її відмовили у призначенні субсидії, хоч заборгованості вже за увесь період не було. Питання.... Чому з 1 жовтня 2022 року по 30 квітня нараховується субсидія за зимній період автоматично, а Мамі вона не нарахована знову, хоч заборгованості в неї не було і не має за весь цей період. Чи є правомірним ця відмова у наданні субсидії за таких обставин у військовий час і які і подальші наші діїі. щоб вирішити цю проблему з субсидією. Дякую!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus