USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Українці можуть знайти тимчасове безплатне житло в Польщі через Airbnb

4 Січня 2023 22:44
Тимчасове безплатне житло українці у Польщі можуть знайти за допомогою онлайн-сервісу з розміщення, пошуку та короткострокової оренди помешкань Airbnb.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Зазначається, що Польща стала лідером за кількістю переселенців з України. Від початку війни там знайшли прихисток близько 1,5 мільйона наших співгромадян.

«Окрім кеш-допомоги, братня країна надає українцям і безоплатне тимчасове житло у спеціально обладнаних шелтерах. Біженці з України можуть знайти його через сервіс Airbnb», – йдеться у повідомленні.

Таке житло надаватимуть на: екстрене або транзитне перебування – до 6 ночей; короткотермінове перебування – на 8-29 ночей; подовжене перебування (тільки у виняткових ситуаціях після погодження з власником житла) – від 30 до 90 днів.

Отримати безплатний тимчасовий прихисток можуть тільки ті, хто прибули до Польщі після 24 лютого й раніше не користувалися житлом від компанії. Пріоритетними є соціально незахищені категорії населення й особи з інвалідністю.

Читати ще: Польща від початку повномасштабної агресії РФ надала Україні допомоги на $9 мільярдів

Звернутися по допомогу із житлом можна на електронну пошту [email protected] або на телефонний номер: +48 22 490 20 44. У заявці слід обов’язково вказати регіон перебування.

Як ми писали, зараз у Польщі проживають приблизно 2,3 млн українців, з них 950 тисяч – біженці. Вони становлять 2,5% від загальної кількості населення країни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus