USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Росія намагається закрити Польщу для біженців з України, – польські спецслужби

21 Серпня 2022 06:29
На шостому місяці повномасштабного вторгнення в Україну Росія намагається вбити клин між українцями та поляками.

Про це заявив речник міністра-координатора спецслужб Польщі Станіслав Жарин, повідомляє УНІАН з посиланням на Польське радіо.

«Ми маємо справу з класичною дезінформацією і пропагандою. Вони постійно присутні в нашому інформаційному просторі, і слід припускати, що це буде відбуватися і далі», – сказав Жарин.

За словами чиновника, російські пропагандисти намагаються переконати поляків, що приймати біженців з України «дуже дорого для нашої країни, що це викликає багато проблем, що робить всю операцію вкрай безглуздою, а також небезпечною, тому що ми не знаємо, кого приймаємо під свій дах або хто буде жити в безпосередній близькості з нами».

Жарин також зазначив, що Росія активно намагається переконати українців, що Польща «дуже небезпечна для іноземців».

Представник міністра-координатора спецслужб Польщі підкреслив, що польсько-українське зближення «зачіпає російські інтереси, і тому вони намагаються розділити обидва народи».

Читати ще: У Польщі за спрощеною процедурою працевлаштувалися понад 370 тисяч українських біженців

Як ми писали, 13 березня в Польщі набув чинності закон про підтримці громадян України, які прибувають в країну через агресію Росії. Закон регулює питання легальності перебування українців у Польщі та надання їм всебічної підтримки.

22 травня президент України Володимир Зеленський анонсував внесення до парламенту законопроекту про особливий правовий статус громадян Польщі в Україні.

Читати ще: Польща спростила процедуру отримання Карти поляка. Що змінилося для українців

27 липня 2022 року ВР ухвалила закон про особливі гарантії для поляків в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus