USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Українці платять 100-200 злотих, щоб потрапити з Дорогуська в Ягодин

16 Березня 2020 12:40
В «Ягодині» автівок на в’їзд в Україну небагато. Натомість величезна купа людей, які через транспортні обмеження застрягли на польському боці. Їх автобусами поляки привезли до свого кордону. І тепер, щоб дістатися додому, треба шукати транспорт, бо пішохідного руху немає.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

«Їх привезли під шлагбаум і викинули. Вони по 100-200 злотих дають, щоб їх підвезли тих 300 метрів», – каже киянин Павло Жукалюк.

Українські прикордонники домовляються із польськими колегами, аби невеликими групами цих людей якось пропустити. Здебільшого повертаються заробітчани.

«Там не було хворих. Ми повертаємося тільки того, що кордони закривають», – говорить заробітчанка Ольга Миронець.

На в’їзді прикордонники у масках та рукавичках міряють температуру і рекомендують на 14 днів самоізолюватися.

Поруч працюють і медики. У респіраторах та захисних костюмах.

«При підозрі на коронавірус ми так само ізолюємо на санітарний майданчик. Визначаємо коло контактних», – каже фельдшерка Ольга Жук.

Для виїзду пасажирського транспорту з «Ягодина» до Польщі є шість смуг і всі вони порожні. Немає ні автобусів, ні легкових авто. Це тому, що Польща з опівночі заборонила в’їзд пасажирському транспорту. Вантажі – дозволені. Тож до кордону – кілометрові черги фур.

На митниці кажуть, черга через поляків, які всі вантажі перевіряють начебто на коронавірус. До того ж, далекобійники рвонули на «Ягодин», бо сусідні пункти пропуску зачинили на карантин. А сьогодні від опівночі увесь український кордон закриється для іноземців.

Як повідомлялося, українці влаштували страйк на кордоні з Польщею через перекриття пішохідного проходу у зв’язку з карантинними заходами через пандемію коронавірусу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus