USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Українці влаштували страйк на кордоні з Польщею через коронавірус

15 Березня 2020 13:16
Українці влаштували страйк на кордоні з Польщею через перекриття пішохідного проходу у зв’язку з карантинними заходами через пандемію коронавірусу.

Про це з місця подій повідомляє OBOZREVATEL.

Кілька тисяч українців не можуть перейти польсько-український кордон через те, що Польща закрила пропускні пункти на карантин. Тільки на одній ділянці поста «Краковець» знаходяться декілька тисяч осіб. Уночі 15 березня близько 5 тисяч осіб безуспішно намагалися повернутися в Україну, однак їх не пропустили.

На ранок ситуація стабілізувалася, через кордон почали пускати автобуси. Польські прикордонники звернулися до всіх водіїв рейсового транспорту і легкових авто з наполегливим проханням підбирати українців, які не змогли пройти кордон пішки.

Через проблеми з перетином кордону сформувалися величезні черги. Заблоковано було також рух фур.

Як розповіла українка Ольга Веркалець, яка також знаходиться на кордоні, ситуація паралізована з ночі, а черга автобусів в Україну становить 5-6 кілометрів.

«Я приїхала приблизно опівночі, автобусом. Через обмеження від Польщі, відразу ж був закритий пункт переїзду і нам сказали йти пішки. Але як тільки ми почали рух, поляки закрили прохід. Приблизно о 4 ранку ми домоглися того, що автобуси почали пропускати, але дуже повільно. Десь 2-3 на годину. Ось я зараз в черзі десь десята, а позаду мене дуже багато автобусів, я вже не кажу про автомобілі. Хтось підрахував, що приблизно 5-6 кілометрів затор», – пояснила Ольга.

Як повідомлялося, Польща з 10 березня ввела нові санітарні норми перетину кордону з Україною. Тепер кожен, хто заїжджає в країну потягом, автобусом, особистим авто зобов’язаний заповнити спеціальну анкету і пройти медогляд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Ай я яй Показати IP 15 Березня 2020 13:56
шо за трагедія? обламали бізнес контрабандистам?
5 до Ай я яй Показати IP 15 Березня 2020 17:05
І хотілося так клацати довго накручуючи голоси?
Я Показати IP 15 Березня 2020 14:48
Люди добрі, милі українці, біда чорна з тим коронавірусом! Ви ще навіть не уявляєте що то за хвороба! Благаю вас, сидіть вдома, не ходіть масово, бо немає в Україні ні тестів, ні ліків...і хвороба дає про себе знати через 28 днів... Я не бажаю вам поганого, і не роблю паніки, але бережіть себе самі і думайте наперед.....їжте в дома картоплю і закрутки, а з потеплінням все подінеться само з собою....
До влади Показати IP 15 Березня 2020 15:17
Закривайте заводи і фабрики на 1-3 тижні.....лишіть відкритими аптеки і продуктові магазини , бо з тією хворобою в нас не справитись..., В Італії так зробили , в ви такий приклад беріть до уваги
думка Показати IP 15 Березня 2020 15:47
З Польщі в Україну... впевнені, що то всі здорові повертаються і то саме з Польщі? Через пару тижнів будемо мати наслідки тої масовості...
565 Показати IP 15 Березня 2020 16:15
Потрібно було думати перед тим як везти чергову партію контробасу ( в надії ще разок проскочити ) а не верещати що їх не пускають. Дехто з них (хто проживає біля білорусії ) повернувшись мотнеться до Бацьки по чергову партію цигарок адже не дивлячись на так званий карантин, рух там йде повним ходом. Це не Українці це вирощена в Україні каста КОНТРОБАНДИСТ. Впевнений що 90% а то і більше тих що стоять на кордоні доволі забезпечені люди для яких бабло це головне
ага до 565 Показати IP 15 Березня 2020 17:26
До того ж вони всі ,, чесні,, контрабандисти! пів ковеля вранці приіжджає а на ніч знов на Польщу
всезнайко Показати IP 15 Березня 2020 20:27
продажна нація ми украинці вчитись на чужих помилках потрібно а не робити своих

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus