USD 40.70 41.10
  • USD 40.70 41.10
  • EUR 40.80 41.15
  • PLN 10.00 10.25

Українці у Польщі намагаються реєструвати бізнес, який потребує найменше витрат

23 Травня 2024 06:41
Українці зазвичай намагаються запустити у Польщі бізнес, який потребує найменше витрат на придбання основних засобів, здебільшого – це послуги, онлайн-торгівля.

Про це в коментарі Укрінформу повідомили у Дія.Бізнес у Варшаві.

У Дія.Бізнес зауважують, що не менш популярними напрямами є й освіта, будівництво, сфера краси, консалтингові послуги, туризм, послуги на ринку нерухомості, кав’ярні, IT-компанії.

Якщо українці винаймають персонал, то, зазвичай, працевлаштовують своїх співвітчизників. У тому числі й з міркувань економії. В перші місяці, не володіючи мовою, не знаючи особливостей бухобліку та оподаткування, власники українських фірм шукали польських фахівців. Але зрозуміли, що для багатьох, особливо невеликих бізнесів, вони не по кишені. Перше, з чим стикається український роботодавець у Польщі, це запит польських спеціалістів на велику ставку та маленькі відсотки від прибутку чи від продажу.

Читати ще: Українці стали лідерами серед покупців нерухомості в Польщі

«Тож українські компанії, що ведуть одноособову діяльність, не можуть собі дозволити брати на роботу поляків. Навіть компанії, в штаті яких 3-4 працівники. Тому вони беруть зазвичай українців, які вже живуть у Польщі достатньо довго, вже асимільовані, мають налагоджені соціальні зв’язки, вільно спілкуються польською та англійською мовами», – розповідає керівник центру Дія.Бізнес у Варшаві Вікторія Коритнік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus