USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Російський бізнес в Україні «кришується» на найвищому рівні

2 Квітня 2015 18:22
Глава фракції «Блок Петра Порошенка» у Верховній Раді Юрій Луценко більше 10 років є представником так званої «Лужниківської групи» в Україні і фактично покриває бізнес російського олігарха Олександра Бабакова. Про це написав на своїй сторінці в «Фейсбуці» журналіст Володимир Бойко, коментуючи статтю «Нового Регіону».

«Депутат: Російський бізнес «кришується» на найвищому рівні в Україні». «Загальновідомо, що так звана «Лужниківська група», яку очолюють Бабаков і Воєводін (раніше третім керівником був Максим Курочкін, якого вбили у дворі Святошинського райсуду Києва за замовленням своїх компаньйонів), має представника в Україні. Це - Луценко, тільки не Ігор Вікторович, а Юрій Віталійович, - пише Бойко. - Бабаков прикупив Юрія Луценка ще в 2003 році, коли під виглядом «словаків» придбав акції українських обленерго».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КОНДИТЕРСЬКИЙ БІЗНЕС В УКРАЇНІ: ПРИБУТКИ ПРЕЗИДЕНТА ЗРОСТАЮТЬ

Журналіст також зазначив, що в 2007 році він зустрічався з Юрієм Луценком саме «в офісі «Лужниківської групи» в Києві - поруч з Майданом, за адресою Михайлівська, 8а - де Юрій Віталійович мав свій кабінет».

«Формальним представником «Лужниківської» в Україні вважався Кирило Куликов - колись народний депутат від так званої« Народної Самооборони», передвиборного проекту, створеного Юрієм Луценком на гроші Давида Жванії. Проте в реальності групу Бабакова-Воєводіна обслуговував екс-міністр внутрішніх справ. До речі, кабінет Юрія Луценка у київському офісі «Лужниківською групи» знаходився на другому поверсі. А на першому був кабінет адвоката цього формування Юрія Мартиненка. Нині пан Мартиненко працює у Авакова першим заступником начальника департаменту внутрішньої безпеки МВС України», - нагадав Бойко.

Він підкреслив, що про відносини між Юрієм Луценком і Олександром Бабаковим писав достатньо - особливо «після того, як Луценко, ставши вдруге міністром внутрішніх справ, намагався незаконно затримати і депортувати з України російського біженця Михайла Гангана». «Як виявилося (це з'ясувала і розповіла в ефірі «Ехо Москви» Юлія Латиніна) Гангана захотів отримати в подарунок самарський губернатор Артюхов, близький товариш Бабакова, і останній дав розпорядження Луценко виконати цю примху. Тільки скандал, який влаштували покійний керівник Вінницької правозахисної групи Дмитро Гройсман (до речі, родич нинішнього глави Верховної Ради України) і я, перешкодили депортації», - підкреслив журналіст.

З його слів, найкращим свідченням особливих відносин Юрія Луценка з «Лужниківським» формуванням є годинник вартістю 15 тисяч євро, з якими він так любив красуватися на мітингах. «Таких годинників випустили тільки 300 штук до 300-річчя Петербурга і призначалися вони для російської державної еліти. Один примірник такого годинника Бабаков, який тоді був заступником глави Держдуми РФ, таємно подарував Юрієві Луценку в знак особливих заслуг нинішнього керівника парламентської фракції «Блок Петра Порошенка» перед російським криміналітетом», - повідомив Володимир Бойко.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
дідо Показати IP 2 Квітня 2015 18:42
Луценка. КулікоВ, Жванія... - це все члени бютоголової секти, на чолі якої стоїть головна сексотка Кремля Тімашєнка.
Анатоль_. до дідо Показати IP 2 Квітня 2015 21:57
Я з Наталею Семенівною не згідні з вами, шановний! Пані Юлія Тимошенко та пан Юрій Луценко-це гордість нації та світла надія усіх українців на світле та заможне майбутнє!
Анонім до дідо Показати IP 2 Квітня 2015 22:37
у тимошенко хоча би своїх заводів у росії немає. а от у порошенка - є... і він їх не закриває.
липа до Анонім Показати IP 3 Квітня 2015 07:18
Петюня эти заводы в России делал когда еще войны не было, когда все автогиганты Европы и Америки там филиалы свои поставили - что тут зазорного в этом? А Тюля "по-родственному" вместе с Путькой, который "по братски", хотели всю Украину иметь во все щели...
Сашка Показати IP 3 Квітня 2015 10:09
Волиньньюс, вам не стидно постити такі дешеві промоскальські вброси?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus