USD 40.00 40.35
  • USD 40.00 40.35
  • EUR 40.10 40.45
  • PLN 10.00 10.25

Українці у Польщі зможуть обміняти свої гривні на злоті

18 Березня 2022 08:42
Орієнтовно з середини наступного тижня українці у Польщі зможуть обмінювати свою готівкову гривню на злоті, повідомляє Нацбанк Польщі.

Про це пише "Європейська правда", про це повідомляє Reuters.

"У зв’язку зі значним напливом до Польщі біженців з України, що мають з собою гривню готівкою, Нацбанк Польщі здійснює інтенсивні приготування, щоб уможливити обмін гривні на злоті", - йдеться у заяві банку.

З початком війни в Україні та виїздом до Польщі сотень тисяч українців у багатьох виникли труднощі з тим, що польські банки не хотіли обмінювати українську валюту на польську - через одночасний великий запит та ризик знецінення гривні. Деякі люди опинились у ситуації, коли змушені погоджуватися на обмін за надто невигідним курсом, щоб отримати польську валюту для купівлі продуктів і речей першої необхідності.

Нацбанк повідомив, що почав співпрацю з найбільшим кредитором країни PKO BP, щоб уможливити обмін валюти для українських біженців.

Планується, що обмінювати можна буде банкноти номіналом 100, 200, 500 і 1000 гривень, загалом - до 10 000 гривень на одну особу в установах PKO BP.

Також повідомляється, що Європейський центральний банк працює над фінансовим інструментом на рівні ЄС, щоб спростити обмін валюти у Європі для українців, що мають заощадження у гривні.

За останніми даними, з початку повномасштабної війни польський кордон перетнули близько 2 мільйонів українців. Ця цифра включає і тих, хто через територію Польщі рушив до інших країн Європи. Загальну кількість людей, що виїхали з України за три тижні, оцінюють у 3 млн осіб. Вже два великих міста не можуть прийняти українських біженців, які вимушено евакуювалися з різних регіонів України, рятуючись від війни. Варшава і Краків вже насилу справляються з потоком людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus