USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Українці, вакциновані за кордоном, зможуть отримати «тисячу Зеленського»

20 Грудня 2021 16:27
Громадяни, які були вакциновані проти COVID-19 за кордоном, матимуть можливість скористатися програмою «єПідтримка».

Про це йшлося під час селекторної наради щодо протидії поширенню коронавірусної інфекції на території України, передає УНІАН.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль наголосив, що українці, які щепилися за кордоном, також мають отримати переваги українського COVID-сертифікату.

«Люди, які були вакциновані за кордоном визнаними у світі вакцинами, так само повинні мати нагоду скористатися програмою президента «єПідтримка». Необхідно надати їм можливість перенести сертифікати в «Дію», – наголосив очільник уряду.

Водночас у Міністерстві охорони здоров’я відзначили, що на виконання завдання попередньої селекторної наради було дозволено таким особам отримати український сертифікат у сімейного лікаря.

За інформацією Міністерства цифрової трансформації, на сьогодні вже 3,6 млн людей скористалися послугою «єПідтримка», з них вже майже 2 млн отримали кошти.

«Наразі до програми приєдналися 6 банків. Ще 10 проходять процес підключення. Загалом у банках відкрили більш ніж 4,6 млн спеціальних рахунків», – зазначив віце-прем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Крім того, Мінцифри активно співпрацює з Національною поліцією та кіберполіцією щодо виявлення транзакцій установам, які не надають визначені в переліку послуги.

Як ми писали, 13 грудня стартував пілот програми «єПідтримка», який дозволить отримати тисячу гривень за вакцинацію проти коронавірусу. Вакцинальну тисячу не обкладатимуть податком як доходи фізосіб, проте військовий збір залишається чинним.

Ці кошти можна буде витратити на придбання абонементів у спортзали, відвідування кінотеатрів, театрів, купити квитки для подорожей всередині країни та ін. Українці, які старші 60 років і пройшли повну вакцинацію проти COVID-19, із січня зможуть витратити передбачену законом тисячу гривень на соціальні потреби, у тому числі на придбання ліків.

Також Зеленський запевнив, що для вакцинованих громадян, які не зареєстровані в додатку «Дія», держава забезпечить альтернативну можливість отримати ці гроші.

2 грудня 2021 року Верховна Рада виділила з державного бюджету на 2021 рік 8 млрд грн. Їх направлять на виплати вакцинованим громадянам. У держбюджеті на 2022 рік на програму передбачено 3 млрд грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ОДІН. Показати IP 20 Грудня 2021 19:17
ЦЕ НЕ ТИСЯЧА ЗЕЛЕНСЬКОГО, А ТИСЯЧА БІЛА ХЕЙТЦА.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus