USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Українцям надаватимуть повноцінні цифрові свідоцтва про народження

23 Вересня 2020 23:29
Кабінет міністрів ухвалив постанову, згідно з якою в Україні запроваджується електронне свідоцтво про народження дітей до 14 років.

Відповідну постанову Кабмін ухвалив під час сьогоднішнього засідання, повідомляє пресслужба Міністерства цифрової трансформації.

«Сьогодні Кабінет Міністрів ухвалив постанову, згідно з якою запроваджується цифрове свідоцтво про народження дітей до 14 років. Раніше свідоцтво про народження було тільки в паперовому вигляді», – йдеться у повідомленні.

Постановою визначається порядок замовлення, формування, пред’явлення і встановлення достовірності електронного свідоцтва про народження.

Також постановою визначено можливість передачі цифрового свідоцтва про народження у вигляді електронних копій.

Мінцифри також повідомило, що документ буде відображатися у мобільному додатку для оцифрованих документів «Дія» обох батьків. Разом зі свідоцтвом також буде відображатися актуальна прописка дитини.

У відомстві наголошують, що відтепер електронне свідоцтво про народження має таку саму юридичну силу, як і паперове.

Мінцифри найближчим часом запустить бета-тестування електронного свідоцтва про народження в мобільному додатку «Дія».

Додаток «Дія» – це спеціально розроблений додаток в рамках проєкту за діджиталізації державних послуг, створене для громадян України. У цьому додатку можна буде зберігати оцифровані версії своїх документів.

Наразі користувачам додатку доступна можливість використовувати низку цифрових версій документів за допомогою смартфону документів за допомогою смартфону. На порталі «Дія» можна отримати 27 публічних послуг онлайн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus