USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Свідоцтва про народження стануть електронними

8 Вересня 2020 13:51
Міністерство охорони здоров’я найближчим часом планує повноцінний запуск електронного висновку про народження у рамках сервісу єМалятко.

Про це під час брифінгу сказав заступник міністра охорони здоров’я з питань цифровізації Ярослав Кучер, інформує Еспресо.

«Першим медичним висновком, який ми плануємо запустити найближчим часом, це є висновок про народження, так зване єМалятко. Для нас це буде експлуатація вже не тестового, а потрібного робочого висновку і надалі ми зможемо цифровізувати інші медичні висновки, які потребують наші пацієнти», – сказав Кучер.

Він також зазначив, що такий висновок стане заміною паперової форми № 103 для новонароджених.

«Ми припинимо ходіння за документами у певні органи влади, тобто, все, що необхідно, буде робитися одразу у пологовому будинку і батькам крім вибору імені, треба буде подумати тільки про те, у який зручний час забрати свідоцтво про народження», – пообіцяв Кучер.

Крім того, він зазначив, що МОЗ працює над створенням єдиного реєстру електронних висновків, який дозволить збирати та верифікувати інформацію про пацієнта.

Нагадаємо, у січні 2020 року почала діяти комплексна послуга «еМалятко». За нею батьки можуть отримати 10 послуг просто у пологовому будинку або онлайн на сайті «Дія».

15 липня Кабінет міністрів ухвалив постанову, згідно з якою сервіс єМалятко надаватимуть у Центрах надання адміністративних послуг.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Мавпа з бананом Показати IP 8 Вересня 2020 18:04
А як з того електронного свідоцтва копії робити , наприклад, для садочка, школи чи виїзду за кордон на відпочинок? Чувствую хвостом що буде Бардак.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus