USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Українцям обіцяють абонплату за холодну, гарячу воду та опалення

14 Листопада 2017 16:20
Через півроку в Україні введуть абонплату за холодну та гарячу воду, опалення. Аабонплата за опалення нараховуватиметься весь рік, а не лише в опалювальний сезон, інформує "Сегодня".

Окрім того, громадянам України доведеться платити за воду незалежно від того, користуються вони нею, чи ні. А теперішня вартість куба води і гігакалорії тепла зменшиться на величину абонплати. Розмір абонплати наразі невідомий.

Експерт Валентин Землянський переконаний, що від такого нововведення на воду постраждають ті, хто мало нею користується.

Для того, щоб оцінити нововведення, потрібно дочекатися, коли буде визначено розмір абонплати, а закон набуде чинності, – каже директор асоціації управителів багатоквартирних будинків Андрій Нікончук.

Таким чином, Кабінет міністрів планує, що гроші, які українці сплачуватимуть увесь рік, підуть на ремонт та обслуговування водо- та тепломереж.

За електроенергію, газ та вивезення побутового сміття абонплата поки що не вводиться. Та це не стосується мешканців багатоповерхівок, адже вони й так за нормами платять за газ і сміття.

Нагадаємо, парламент проголосував за Закон "Про житлово-комунальні послуги" в Україні, який передбачає порядок укладення споживачами договорів на отримання всього комплексу житлово-комунальних послуг.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Луцьк Показати IP 14 Листопада 2017 16:45
Не вистачає, лише, плати за спожите повітря і абонплати за його постачання до нашого організму...
Анонім Показати IP 14 Листопада 2017 16:58
знову чергова 'реформа' як витягти з людей більше грошей, при цьому не за конкретний товар чи послугу,а просто так, аби більше здерти
Я. Квашук Показати IP 14 Листопада 2017 17:43
" ...Окрім того, громадянам України доведеться платити за воду незалежно від того, користуються вони нею, чи ні ..." Не можу зрозуміти, як таке може бути , питання для чого лічильник ? Получається від чого пішли ,до того і повернулися.
natalka до Я. Квашук Показати IP 15 Листопада 2017 10:44
ну так, ми ставили лічильники щоб платити за фактичне споживання. А їм так не вигідно, все мало і мало... Цікаво хто саме має ввести (який орган) і наскільки це законно.
скептик Показати IP 14 Листопада 2017 20:19
а що дивуватись з того гондурасу, коли премєр-ПТУшник таблички множення не знає
Вікінг до скептик Показати IP 15 Листопада 2017 09:26
Нарешті шось розумне написав!
скептик до Вікінг Показати IP 15 Листопада 2017 10:28
чекаю твойого чогось розумного

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus