USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Українців відзавтра зможуть штрафувати на 255 грн за неносіння масок

20 Листопада 2020 08:50
Закон, що передбачає штрафи від 170 до 255 грн за перебування у громадських закладах і транспорті без засобів захисту, зокрема, масок чи респіраторів, що закривають ніс та рот, опубліковано в газеті Верховної Ради «Голос України» від 20 листопада.

Він набирає чинності вже у суботу, 21 листопада, коли знову почне діяти «карантин вихідного дня», повідомляє УНН.

Йдеться про закон «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» № 1000-IX, який Верховна Рада ухвалила 6 листопада 2020 року.

Цей закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, тобто, 21 листопада.

Документ доповнює статтю 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення частиною другою, яка передбачає накладення штрафу від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за перебування у громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без надягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, зокрема виготовлених самостійно.

Так, штрафи до 255 грн для тих, хто ходить у приміщеннях або їздить у громадському транспорті без засобів індивідуального захисту, стосуються і неправильного носіння масок чи респіраторів.

В Офісі Президента зауважили, що закон має на меті запобігання поширенню коронавірусної хвороби серед громадян України.

Документ сприятиме підвищенню соціальної відповідальності громадян і захисту їхнього здоров’я та життя, а також зменшенню кількості випадків зараження коронавірусною хворобою, що допоможе запобігти неконтрольованому зростанню кількості хворих на COVID-19 та перевантаженню медичних закладів, запевнили в ОП.

Додамо, у МОЗ на тлі невтішної статистики щодо поширення COVID-19 закликають дотримуватися трьох простих правил – дотримання дистанції, носіння маски та користування санітайзерами.

Нагадаємо, в Україні станом на 20 листопада вже під 600 тисяч випадків коронавірусної хвороби COVID-19, приріст випадків за добу – вперше понад 14 тисяч, черговий антирекорд для країни – другу добу поспіль.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Остап Вакарчук Показати IP 20 Листопада 2020 09:14
Не смішіть народ. Як не ходили принципові по вулицях без масок так і не ходять вже півроку. В продуктові магазини де відсутній охоронник пруться пачками українці без засобів індивідуального захисту, аж гай шумить. Ніхто їм зауваження не робить, касирша зайнята своєю роботою. В громадському транспорті один сидить в масці два три без маски, та ще при тому на всіх пасажирів у салоні бацилами кашляє, як ота собака. Водій також зайнятий своєю роботою. Про що ви тут говорите. Народ "потерял" страх. Плювати хотіли 75% населення України, особливо у віці до 35 років на той карантин.
Лучанин до Остап Вакарчук Показати IP 20 Листопада 2020 09:32
Скільки разів вже говорилося, що по вулиці маску можна не носити (окрім зупинок). Не знаю у якому транспорті ви їздите, бо більшість пасажирів у масках, одиниці без.
свідок до Лучанин Показати IP 20 Листопада 2020 10:29
Але чомусь китайці досі по вулицях у масках ходять! Але то ж з іншого тіста, а тут українці... Слів просто немає...
Лучанин до Остап Вакарчук Показати IP 20 Листопада 2020 09:32
Скільки разів вже говорилося, що по вулиці маску можна не носити (окрім зупинок). Не знаю у якому транспорті ви їздите, бо більшість пасажирів у масках, одиниці без.
Отакої Показати IP 20 Листопада 2020 09:25
З однієї сторони треба почитати цей закон наскільки він в черговий раз відповідає нормам законодавства, з іншої сторони це треба було зробити вже давно і не тільки в день м*р*зм*тик*. Це питання особливо гостро стоїть в транспорті та в магазинах, бо всі ж вважають що вони ідеально чисті.
ОтакоМУМУ до Отакої Показати IP 20 Листопада 2020 10:31
Люди хворіють і вмирають, а вони як бар@ни - законодавство...
Отакої до ОтакоМУМУ Показати IP 20 Листопада 2020 13:55
Писать купил, читать не купил? Чукча, ти? А законодавству має все відповідати для того щоб всі виконували вимоги, а не могли спокійно зїхати, як було до цього. Хоча, МУМУ, баран... кому я це...
скептик Показати IP 20 Листопада 2020 09:35
розпочніть з кабінетів органів державної влади, прокурорів, судів, паяції і т.д. ТАМ МАСОК НІХТО НЕ НОСИТЬ ВЗАГАЛІ
Остап Вакарчук Показати IP 20 Листопада 2020 10:07
Для тих, хто досі ще не вірить про коронавірус. В Луцьку в міському тролейбусі маршруту №12, який прямував до вул. Володимирська, на зупинці Воз'єднання зайшли три молодих парубки у віці 17-19 років і всі без масок, один почав голосно кашляти, навіть не прикриваючись рукою. Пасажири зробили зауваження, молоді люди сказали масок не мають і маски вони взагалі не одягають. Правда проїхавши одну зупинку, в районі Красного вийшли з тролейбуса з усмішками та погрозами на адесу пасажирів. А могло закінчитися зовсім по іншому...?
лікар до Остап Вакарчук Показати IP 20 Листопада 2020 10:37
А саме молодь і діти є рознощиками тої хвороби! Самі не мають симптомів, не хворіють, а вірус розповсюджують, але про це тиша... Ну-ну грайтесь далі, Ухань за вами товстолобими плаче...
додік до лікар Показати IP 20 Листопада 2020 10:56
М\даків потрібно приводити до притомності штрафами і киями.
дідо Показати IP 20 Листопада 2020 11:00
Є всі ознаки геноциду. Потрібно ввести смертну кару для чиновників починаючи від начрайполіції чи голови громади і всіх вищесидячих.
Народна прокуратура Показати IP 20 Листопада 2020 12:13
Ні, почати треба з різних дідів/бабів, які тиняються по місту безцільно й постійно, а також голосують на виборах за Тимошенок, Ляшків, Опоблок і подібну шваль
Поліщук Олександр Ми Показати IP 20 Листопада 2020 16:54
Знову думаю, що у влади нічого путнього з цього не вийде по причині за розміром ну дуже малих штрафів. Штраф повинен бути не менше 500-1000 грн., щоб аж у сраці засвербіло, коли оце чудо уперте та недисципліноване заплатить у бюджет за недотримання карантинних обмежень. Якщо у когось із затриманих немає з собою документів чи грошей для штрафу, доставляти таких у поліцейський відділок на місці проводити встановлення особи порушника та здійснювати з порушником профілактично-роз'яснювальну роботу, при затримані неповнолітніх осіб - викликати батьків, у разі відсутності таких піклувальників або представників будинку-інетернату де проживає неповнолітній. Ось можливо після таких рішучих заходів щось зрушиться з мертвої крапки.
Анонім Показати IP 21 Листопада 2020 08:06
А я знаю у чому справа. То так бюджет наповнюють. Якщо серйозно то давно тре було штрафи ввести, ще пiвроку тому

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus