USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Укрпошта» буде й далі доставляти пенсії у населені пункти без банкоматів, – Шмигаль

12 Травня 2021 19:16
Перехід до отримання пенсій на картку буде поступовим і «Укрпошта» продовжуватиме доставляти пенсії у населені пункти без банкоматів.

Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль сказав на брифінгу на Чернігівщині, повідомляє Укрінформ.

«Щодо продовження розпочатої стратегії в державі «пенсія на карточки», це так би мовити, ми забираємо готівку там, де це зручно. Етапність така – великі міста, міста зі 100 тисячами і більше населення. В тих населених пунктах, де густота населення не дозволяє, наприклад, мати банківське відділення або мати щонайменше банкомат, то звичайно там пенсія буде привозитись через пошту, як і привозилась. Ми пенсіонерам даємо право мати карточку там, де це зручно і можливо отримати послугу. Там, де це на сьогодні з об’єктивних обставин неможливо, звичайно, буде «Укрпошта» привозити», – сказав Шмигаль.

Читати ще: З вересня пенсії та соцвиплати видаватимуть за новими правилами. Що зміниться

Він також додав, що «Укрпошта» завершує цього року організацію мобільних відділень і йдеться про понад 500 автомобілів, які підвозять документи, поштові відправлення, кошти.

Нагадаємо, з 1 вересня 2021 року пенсії та грошова допомога нараховуватимуться на банківський рахунок за винятком окремих категорій осіб, для доставки пенсій яким проводитимуть конкурси серед надавачів послуг. Кабмін схвалив постанову, якою запровадив конкурсний відбір надавачів послуг з доставки пенсій та грошової допомоги за місцем проживання одержувачів. Нині їх надає АТ «Укрпошта» на монопольних умовах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus