USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Уповноважений Президента не побачив відвертого антисемітизму в зверненні лучанки. Документ

28 Лютого 2019 18:18
Лучанка Людмила Жукова написала антисемітське та сповнене образ звернення до уповноваженого Президента України з прав людей з інвалідністю Валерія Сушкевича.

Про це повідомив директор Українського єврейського комітету Едуард Долінський на своїй сторінці у Фейсбуці.

Жінка заявляє про самоуправство сусідів, які нібито розмістили складські приміщення на прибудинковій території.

З її слів, приміщення блокують вхід до частини її будинку і на місцевому рівні проблему вирішити не вдалося.

У відповідь Валерій Сушкевич направив звернення секретарю Луцької міської ради, виконувачу повноважень міського голови Григорію Пустовіту з вимогою розібратися у ситуації.

Зауважимо, лист жінки – відверто антисемітський, усіляко ображає євреїв як націю в цілому та жителів зокрема. Окрім того, Людмила Жукова погрожує припинити «жидівський геноцид», заявляючи про самоспалення.

«Уповноважений Президента з прав людей з інвалідністю, не побачивши нічого дивного, не звертається в поліцію, СБУ, а спокійно задовольняє антисемітську скаргу», – йдеться у дописі Долінського.

Читайте ще: ВАНДАЛІЗМ І ОСКВЕРНЕННЯ ПАМ’ЯТНИКІВ: ДОЛІНСЬКИЙ ПРО ПРОЯВИ АНТИСЕМІТИЗМУ В УКРАЇНІ

До слова, у скарзі відповідно до статті 161 ККУ порушується рівноправність громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії. Згідно з цією статтею:

– умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності або образа почуттів громадян у зв’язку з їхніми релігійними пе­реконаннями, а також пряме чи непряме обмеження прав або встановлен­ня прямих чи непрямих привілеїв громадян за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовни­ми або іншими ознаками, – караються штрафом до п’ятидесяти неоподатковуваних мінімумів до­ходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або об­меженням волі на строк до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого;

– ті самі дії, поєднані з насильством, обманом чи погрозами, а також вчинені службовою особою, – караються виправними роботами на строк до двох років або позбавлен­ням волі на строк до п’яти років;

– дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті, які були вчинені організованою групою осіб або спричинили загибель людей чи інші тяжкі наслідки, – караються позбавленням волі на строк від двох до п’яти років.

Також Долінський опублікував текст звернення та реакцію на нього.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Andrij Показати IP 28 Лютого 2019 20:37
Жукову к стенке....
Дед Показати IP 1 Березня 2019 06:24
Не раскрыто: -по факту жалобы нерушения есть или нет? -нарушители евреи или нет?
"Eduard Dolinsky"ому Показати IP 1 Березня 2019 12:18
Хто мислить категоріями "поребрика" нехай вчить українську мову
ЛУЧАНИН Показати IP 1 Березня 2019 13:06
А хто така Жукова О.О., скільки по ній було закрито кримінальних справ і проваджень, згадаємо по Горохову цю шахрайку і т.д.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus