USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

УПЦ МП можуть виселити з Почаївської лаври

4 Квітня 2023 10:00
Група з 30 народних депутатів хоче від імені Верховної Ради звернутися до Кабміну з пропозицією розірвати з Українською православною церквою Московського патріархату договір оренди на споруди Почаївської Успенської лаври.

Як повідомляється на сайті Верховної Ради, проект постанови № 9179 було зареєстровано в парламенті 3 квітня, передає УНІАН.

Його ініціаторами стали депутати від різних фракцій і груп – зокрема, від «Слуги народу», «Голосу», «Європейської солідарності» і групи «ЗА Майбутнє». Текст документа відсутній.

Нагадаємо, УПЦ МП повинна була виселитися з Києво-Печерської лаври до 29 березня через розірвання договору оренди. Однак, монахи УПЦ МП залишаються на території головної святині, попри розірвання договору.

Попи підбурювали паству до заворушень, залучаючи людей до блокування роботи комісії Мінкульту, що має обстежити усе держмайно, яким користувалась УПЦ МП.

1 квітня екснастоятелю Києво-Печерської лаври вручили підозру за статтями про розпалювання релігійної ворожнечі та виправданні російської агресії. Прикметно, що за Павла вже заступилась РПЦ.

Довідка

Почаївська лавра – це православний чоловічий монастир у Почаєві Тернопільської області. Це друга за розмірами лавра в Україні. Монастир орендує УПЦ МП.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
123 Показати IP 4 Квітня 2023 10:30
А може волинські обласні депутати виселять МП з Волинської області?
Уася до 123 Показати IP 4 Квітня 2023 11:28
Може і виселять, а скоріш за все - ні, купу гівна можуть попи розказати )))
Василь Показати IP 4 Квітня 2023 12:02
З 1943р московська церква є підрозділом кгб ссср.Тому для захисту цієї церкви в Україні фсб московії буде приймати всі міри.Особливо створення сутичок між фанатиками-мірянами.найманими тітушками і просто мірянами-адже панування московської церкви на протязі століть привернуло значну частину українського суспільства.Тому потрібно все робити виважено,на законодавчому рівні-але постійно і неухильно,щоб ліквідувати підрозділ ворога в себе в тилу.
Міра Показати IP 4 Квітня 2023 12:09
Як це-можуть? Повинні!!!
Дідо Показати IP 4 Квітня 2023 13:30
Хто пам"ятає - там на кожному стовбі висіло оголошення "раскольникам вход в лавру запрєщьон". СБУ 30 років на це очі закривало. І на "агітки" що монахи роздавали. Про "триедіную русь" і "коварний запад".
Анонім Показати IP 4 Квітня 2023 15:46
Можуть.але не хочуть.Полякають і на тому все закінчиться. Хоч якась почата справа була доведена до логічного кінця? Хто був покараний і за що?....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus