USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

Уряд хоче дозволити продаж землі іноземцям

1 Жовтня 2019 09:44
Концепція, підготовлена ​​міністром економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства Тимофієм Миловановим, говорить про те, що реформа ринку землі передбачає дозвіл на придбання у власність земельних ділянок сільськогосподарського призначення іноземцями за певних умов.

Презентація концепції була оприлюднена народним депутатом Олександром Дубінським в своєму телеграм-каналі, передає видання «Страна».

Так, згідно з концепцією, проект закону «Про внесення змін до земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо вдосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин, щодо концентрації земель сільськогосподарського призначення» пропонує, що контроль за дотриманням обмежень щодо земль буде здійснювати Антимонопольний комітет України в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів.

Крім того, пропонується, що «Кабінет міністрів буде наділений повноваженнями забороняти придбання у власність земельних ділянок сільськогосподарського призначення, розташованих ближче, ніж 30 км до державного кордону України для юридичних осіб, чий кінцевий бенефіціарний власник (контролер) є іноземцем або особою без громадянства».

Крім того, згідно з концепцією, проектом закону № 2178 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення» пропонується, що покупцями земель сільськогосподарського призначення можуть бути:

громадяни України;

юридичні особи України;

територіальні громади;

держава.

Також пропонується наступне обмеження концентрації земель у власності: не більше 0,5% в межах країни і 15% в межах області.

Також пропонується внесення змін до закону України «Про санкції» для можливості РНБО обмежувати придбання земель особами, пов’язаними з державою-агресором РФ.

Згідно з концепцією, дата вступу в силу закону посилання – 1 жовтня 2020 року.

Нардеп Дубінський також дав оцінку концепції: «Як буде влаштований ринок землі: концепція Милованова. Почав читати. Як на мене, зашквар».

Як повідомлялося, в разі прийняття відповідного закону відкриття ринку землі відбудеться 1 жовтня 2020 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Ура!!! Показати IP 1 Жовтня 2019 10:26
Нарешті Україна зацвіте. Це просто щастя, таке мудре і виважене рішення, - продати все!
Хрен собачий Показати IP 1 Жовтня 2019 11:04
А не простіше зробити преференції і пільги українським фермерам, щоб нічого не продавати іноземцям?. Звільнити їх від податків мінімум на 5 років і безпроцентно кредитувати на закупівлю с/г.техніки і посівних?. Чи наші шановні депутати хочуть щоб в Україні крім них та іноземців не лишилось корінних українців???..
Анонім Показати IP 1 Жовтня 2019 11:39
Я б на місці селян і людей які мають землю вже поїхав би до них іляшка взяти з собою він там все знає
Власюк Олена Показати IP 1 Жовтня 2019 13:30
Ужас!!!
Ярослав Показати IP 1 Жовтня 2019 13:31
Ні в якій країні такого немає!! Це ж як землю продаєш то країну продаєш!!!
Оптиміст Показати IP 1 Жовтня 2019 13:37
Ви зробили їх разом!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus