USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Уряд хоче ввести плату за дороги для окремих видів вантажівок

22 Вересня 2021 23:18
Кабінет міністрів України пропонує стягувати плату за проїзд по дорогах державного значення вантажівок вагою понад 12 тонн. Відповідний проєкт закону уряд ухвалив на засіданні 22 вересня, повідомила у Telegram пресслужба прем'єр-міністра Дениса Шмигаля.

У пресслужбі зазначили, що проєкт закону є частиною плану заходів щодо виконання Угоди про асоціацію з Євросоюзом, повідомляє Главком.

«Тисячі кілометрів доріг в Україні будується за рахунок коштів платників податків. При цьому тисячі кілометрів українських доріг отримують найбільше навантаження та знос саме від вантажівок. Тому для них пропонується встановити оплату за користування дорогами загального користування. Кошти з вантажівок будуть консолідуватися у державному дорожньому фонді – це буде додатковий ресурс для створення якісно нової інфраструктури для всіх», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський на зустрічі з американцями українського походження заявив, що зараз в Україні дороги вже кращі, ніж у Нью-Йорку.

У соціальних мережах на заяву Зеленського вже відреагували українці, які почали висміювати самовпевнені слова керівника держави.

Як ми писали, президент Зеленський запропонував запровадити подвійне громадянство для українців, які проживають за кордоном.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Азаза Показати IP 23 Вересня 2021 06:22
Перестаньте вважати людей ідіотами. Типу дороги будуються за рахунок платників податків, а руйнують їх вантажівки, тому ми введемо для них плату. А що вийде в результаті? Здорожчає плата вантажних перевезень, вкотре зростуть ціни на товари і тому в результаті плату за дороги заплатить знову ж народ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus