USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

У Нововолинську зросте плата за харчування в дитячих садках

3 Грудня 2019 23:20
З 1-го січня збільшиться плата за харчування дітей в закладах дошкільної освіти Нововолинська. Відповідне рішення підтримали депутати на сесії міської ради 24-го грудня, пише Буг.

Батьки та особи, які їх заміняють, вноситимуть плату за харчування дітей у закладах дошкільної освіти

у розмірі 60% від вартості харчування в день. По відсотковому співвідношенні, в порівнянні з минулими двома роками, плата батьків залишилася без змін. Зросла загальна вартість оплати за харчування дітей в закладах дошкільної освіти.

[ОНОВЛЕНО] БУГ повідомляв, що батьківська плата становитиме 70%, як йшлося у проєкті рішення, попередньо опублікованому на сайті міської ради. Однак 6-го грудня був переглянутий проєкт. Батьківську плату залишили на тому ж рівні – 60%. Депутати підтримали змінений проєкт рішення.

Нагадаємо, у 2017 році депутати міськради прийняли рішення про збільшення батьківської плати за харчування дітей у закладах дошкільної освіти. А на

2019 рік оплата залишилася без змін.


Становила вона для дітей, віком від 1 до 3-х років – 30 гривень (батьківська плата – 18 гривень); віком від 3-х до 6 (7) років – 33 гривні 33 копійки (батьківська плата – 20 гривень).

[ОНОВЛЕНО] Першочергово у проєкті рішення батьківська плата становила 23, 10 грн та 26,60 грн відповідно. Вказані попередньо в новині на сайті БУГ суми були помилкові.

Плата для батьків за утримання дітей у закладах дошкільної освіти та встановлення грошових норм харчування з 1-го січня 2020 року буде складати:

для дітей віком від 1-го до 3-х років – 33 гривні (батьківська плата – 19 гривень 80 копійок, кошти з міського бюджету – 13грн. 20 коп.);

віком від 3-х до 6 (7) років – 38 гривень (батьківська плата – 22 гривні 80 копійок, кошти з міського бюджету – 15 грн. 20 коп.).



Встановити безкоштовне харчування у закладах дошкільної освіти для таких категорій дітей:

– дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;

– дітей з інвалідністю;

– дітей, які зареєстровані як внутрішньо переміщені особи;

– дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»;

– дітей учасників ООС на період їх відрядження для участі у бойових діях, забезпеченні правопорядку та охороні державного кордону на території Донецької та Луганської областей на підставі довідок, наказів тощо, виданих відповідними уповноваженими органами і тих, які після демобілізації отримали статус учасника бойових дій, на підставі копії відповідного посвідчення;

– дітей, батьки яких загинули у ході антитерористичної операції;

– дітей, батьки (члени сім’ї, вітчим) яких проходили військову службу в зоні проведення антитерористичної операції та отримали статус інваліда війни І-ІІ групи (на підставі копії відповідного посвідчення)

Багатодітні сім’ї на 50 % звільняються від плати за утримання дітей у закладах дошкільної освіти, – йдеться рішенні міської ради.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus