USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.20
  • PLN 9.76 9.95

Уряд виділив майже 1,5 млрд на виплати медикам, які вакцинують від COVID-19

4 Березня 2021 11:35
Кабінет Міністрів виділив майже 1,5 мільярда гривень на оплату роботи медиків, які проводять вакцинацію населення від COVID-19, та 341 мільйон - на роботу лабораторних центрів МОЗ.

Про це на брифінгу сказала заступниця міністра охорони здоров’я Світлана Шаталова, передає Укрінформ.

«1 млрд 482 млн грн виділено для оплати послуг медикам, які задіяні у заходах боротьби з COVID-19, зокрема тим, хто має відношення до вакцинації», - сказала Шаталова.

Вона додала, що в Програмі медичних гарантій створено новий пакет медичних послуг - з вакцинації населення, з розрахунку проведення імунізації 20 млн осіб при повному навантаженні команд з вакцинації.

Зі слів Шаталової, фахівці з вакцинації мають провести попередній огляд пацієнта для визначення протипоказань, опитування для визначення приналежності пацієнта до цільової групи, що має бути вакцинована, провести перший раунд вакцинації особи, здійснювати моніторинг несприятливих подій після імунізації, і такі самі дії проводити під час другого туру вакцинації.

Також Шаталова поінформувала, що додатково було виділено 341 млн грн лабораторним підрозділам МОЗ, які здійснюють тестування хворих на COVID-19.

За її словами, ці кошти, а також кошти на пакет з вакцинації, були закладені через спеціальний фонд , який станом на 1 січня 2021 року є в залишках і створений за рахунок залишків ковідного фонду минулого року.

В Україні за минулу добу, 3 березня, зафіксували 10 057 нових випадків COVID-19, померли 194 хворі. З початку пандемії на коронавірус захворіли 1 374 762 особи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus