USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Уряд виділив мільярд для утеплення житлових будинків

7 Листопада 2019 14:05
Кабінет міністрів України збільшив статутний капітал Фонду енергоефективності на 1,11 млрд грн. Тепер його розмір становить 2,71 млрд грн, що дозволить утеплити понад 2 тис. будинків.

Про це у Facebook повідомляє пресслужба Фонду, пише Обозреватель. Завдяки утепленню мешканці будинків зможуть зменшити втрати теплової енергії на 50%, залежно від обраного типу модернізації будинку.

«Рішення дозволить реалізувати 2041 комплексний проєкт із термомодернізації багатоквартирних житлових будинків, таким чином зменшивши їхні втрати теплової енергії від 20% до 50%, залежно від обраного пакета енергоефективних заходів», – повідомляють на сторінці Фонду.

Зазначимо, що раніше стало відомо про наміри відомства протягом п’яти років профінансувати понад 16 тис. проєктів за програмою підтримки утеплення житлових об’єктів для об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ). Для цього в липні 2019 року Фонд уклав угоду з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC).

В рамках угоди партнери протягом чотирьох років виділять $235 млн у вигляді грантів і кредитів для утеплення та енергоефективної модернізації 6 тис. ОСББ. Крім коштів Фонду, програму фінансуватиме трастовий фонд у розмірі 100 млн євро, яким керують IFC, ЄС та уряд Німеччини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus