USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

ОСББ у Луцьку одержуватимуть 70% суми на комплексне утеплення будинків

26 Січня 2021 10:51
Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків зможуть отримати 70% потрібної суми на комплексне утеплення будинків.

Про це йшлося 25 січня під час позачергового засідання виконавчого комітету Луцької міської ради.

Члени виконкому розглянули проєкт рішення Про Програму відшкодування частини суми кредитів ОСББ Луцької міської територіальної громади, залучених на впровадження в будинках енергоефективних заходів на 2021-2023 роки.

Директор департаменту ЖКГ міськради Микола Осіюк розповів, що місто вже має близько 50 договорів з ОСББ, відповідно до яких потрібно відшкодовувати відсотки.

«Місто взяло таке зобов’язання на себе, починаючи з 2013 року. Пропонується відповідно до програми «Енергодім», яка діє на всеукраїнському рівні, змінити підхід до фінансування ОСББ і загалом до енергоефективності. Ця програма пропонує підходити до будинку в комплексі – не тільки заміна вікон, дверей на пластикові, утеплення даху, а й утеплення підвалу, фасаду тощо», – сказав він і додав, що 70% вартості робіт повертатиме держава.

«Будь-яке ОСББ може розробити проєкт і подати заявку на цю програму», – зазначив він.

Та наголосив, що зміни до програми можна вносити й пізніше, навіть після прийняття програми, тому всі ОСББ закликав ознайомитися з текстом програми і пропонувати свої пропозиції.

Член виконкому Петро Бойко поцікавився, що консультувалися під час розробки цієї програми з міськими ОСББ, яких нараховується близько 600.

Микола Осіюк відповів, що, звісно, думку голів ОСББ брали до уваги. Також він нагадав, що діє також програма по ремонту житлово-комунального фонду, у рамках якої ОСББ можуть звернутися і подати свої пропозиції з можливістю фінансування 60% на 40%.

Голова асоціації ОСББ «Лучани» Юлія Сабатюк наголосила, що програма – це велика можливість для об’єднань співвласників міста.

«Наша програма адаптована до енергоефективних заходів. І наші співвласники багатоквартирних будинків в Україні найкращі і займають лідируючі місця – 72 ОСББ уже готові і впроваджують заходи з енергоефективності», – сказала вона.

Член виконкому Олександр Серватович наголосив, що місто потрібно покращувати покроково. Він навів приклад сусідньої Польщі, де до одного стану приводили балкони, замінювали на однотипні вікна в багатоповерхівках.

Загальний обсяг фінансування програми становитиме 750 мільйонів гривень.

Мета програми – зменшення витрат населення на оплату енергоресурсів, покращення умов проживання мешканців багатоквартирних будинків, збільшення терміну експлуатації житлового фонду Луцької міської територіальної громади, зменшення витрат бюджету на аварійні та капітальні ремонти багатоквартирних будинків, залучення в Луцьку міську територіальну громаду додаткових коштів державного бюджету, а також коштів мешканців для термореновації будинків, що дасть розвиток ділового середовища та створення нових робочих місць тощо.

Члени виконкому підтримали проєкт рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Василь Показати IP 26 Січня 2021 12:27
Чому приватне житло обслуговується за рахунок громади??Це щоб більше було можливості вкрасти??Вздуті кошториси приватним потрібним фірмам-назад відкати.Вже і назва є таким особам-грантоїди.От і дерибанять,хто як може.ВН неодноразово сповіщали про такі факти.
0007 до Василь Показати IP 26 Січня 2021 13:16
у цьому випадку гроші на ремонти дає держава
Василь до 0007 Показати IP 26 Січня 2021 15:12
Держава-це ми.І за наші кошти приватним особам роблять ремонти.І до того ще за різко завищеними тарифами на користь приватним фірмам.Це є корупція!! Просто перевести програму 70/ 30 в 30/70,щоб люди самі визначали.куди і на що йдуть їхні гроші.А так створили середовище для крадіїв.
ввв до 0007 Показати IP 27 Січня 2021 17:39
Частину дають інозені гранти, частину держава, частину жильці. А не подобається що держава допомагає громадянам, то голосуй за ОПЗЖ
Іван Показати IP 26 Січня 2021 13:38
Раніше відкат був 30%, тепер вони захотіли і мають аж 70%!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus