USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Усі амбулаторії на Волині обіцяють забезпечити автівками

17 Грудня 2018 15:44
Наступного року всі амбулаторії загальної практики сімейної медицини на території області хочуть забезпечити автотранспортом.

Про це йшлося 17 грудня під час брифінгу в управлінні охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації за участі керівника управління Ігоря Ващенюка та консультантки з управління субпроектом Світового банку Марії Адамчук.

Насамперед Ігор Ващенюк нагадав, що тендер із закупівлі автотранспорту для сімейних лікарів було оголошено 26 вересня. Зараз на територію Волині вже прибули 23 автомобілі Peugeot, закуплені на умовах співфінансування за кошти субпроекту «Вдосконалення допомоги хворим із хворобами системи кровообігу у Волинській області» Міністерства охорони здоров’я і Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі в людей». Вартість автівок – 8,257 млн грн. Їх мають доставити до амбулаторій загальної практики сімейної медицини.

Керівник управління охорони здоров’я зазначив, що внаслідок проведення відкритих торгів у системі публічних закупівель вдалося зекономити близько 400 тис. грн на автомобілях, а при виборі марки та моделі транспортних засобів брали до уваги їхню надійність і якість.

«Ціна на транспортні засоби відповідала ринковій, а непорозуміння пов’язані з тим, що юридично договори підписуються за тією ціною, яка визначена в результаті торгів», – сказав Ігор Ващенюк. Так, вартість однієї автівки склала 359 тис. грн.

Також він підкреслив, що на наступний рік заплановано придбати ще низку автівок на потреби амбулаторій загальної практики сімейної медицини на території області.

«Амбулаторії на Волині повністю будуть забезпечені автотранспортом», – пообіцяв Ігор Ващенюк.

Нагадаємо, голова Волинської ОДА Олександр Савченко доручив очільнику управління охорони здоров’я провести прес-конференцію та надати пояснення щодо закупівлі 23 автомобілів для сімейних лікарів Волині. Публікація інформації про цю закупівлю, з його слів, викликала шквал критики.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Док Показати IP 17 Грудня 2018 18:54
Амбулаторії не потребують ніякого транспорту, бо медична допомога має надаватись саме у амбулаторії. При огляді на дому втричі більше лікарських помилок, а за час що треба їхати до одного пацієнта можна оглянути шістьох. Лікар, що має 1800 пацієнтів має на кожного з них аж півгодини у рік. А один огляд на дому це не двоє не оглянутих за рік взагалі. Тож автомобілі потребують сільради, щоб регулярно возити своїх жителів на огляд до лікаря, коли прийде їх черга.
Сімейний лікар Показати IP 18 Грудня 2018 07:57
А нас хтось запитував,які нам потрібні автівки і взагалі чи є в цьому потреба?А навіщо.Ващенюк все знає.
Місцевий до Сімейний лікар Показати IP 18 Грудня 2018 22:14
Якби покупка автівок залежала від Ващенюка то він би закупив зховсім інші, такі які потрібні для села

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus