USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

23 авто, які купили для медиків Волині, жодного разу не виїжджали на виклики

3 Березня 2019 11:42
Нові автівки, які придбали за гроші співфінансування Світового Банку для волинських Центрів первинної медико-санітарної допомоги, жодного разу не виїжджали за викликом. 23 машини 3-го січня роз’їхалися по амбулаторіях області і стоять у гаражах медзакладів. Про це йдеться у сюжеті «UA: Волинь», передає Волинь.ua.

Нагадаємо, тендер із закупівлі авто для волинських медиків викликав резонанс серед громадськості. Так, ціни, за якими придбали авітівки, називали завищеними.

29-ий рік поспіль лікарі їздять до пацієнтів з Ківерців та навколишніх сіл одній і тій же автівці ГАЗ-24-10. Щодня машина в середньому обслуговує 25-30 хворих.

«Газ-24-10, вона 90-го року випуску, нам її передали з обласної державної адміністрації, ще як була лікарня. Вони всі в нас не вигідні в плані заправляння. Всі беруть багато бензину, більше десятка, до 12-15-17 літрів», – розповідає завідувач господарством комунального підприємства «Ківерцівський районний ЦПМСД» Микола Чміль.


Іван Батицький, водій амбулаторії: «То весь час на недобитках їздив. Ні хвіртки, нічого нема, можна і недоїхати».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗАВИЩЕНІ ЗАРПЛАТИ, РОЗТРАТА КОШТІВ І ЗАЙВІ ПОКУПКИ: ЯК НА ВОЛИНІ ВПРОВАДЖУЮТЬ ПРОЕКТ СВІТОВОГО БАНКУ

Нагадаємо, 3 січня цього року голова облдержадміністрації Олександр Савченко вручив ключі від 23-х автомобілів керівникам амбулаторій. Керівник обласного управління охорони здоров’я Ігор Ващенюк розповів, що одну таку машину купили за 359 тисяч гривень. Загалом це обійшлося області у 8 мільйонів 257 тисяч гривень. Того дня автівки повезли у 18 амбулаторій Волині. Є така і в Ківерцях, каже завгосп Микола Чміль. Машина майже два місяці стоїть у гаражі. Авто на тимчасових номерах, його досі не поставили на облік, каже завгосп. Цю функцію мала виконати обласна державна адміністрація. Ситуацію прокоментував заступник голови ОДА Денис П’ятигорець.



«Ми домовилися із місцевими органами влади, що коли вони приймуть ці автомобілі, то вони виділять гроші на те, щоб поставити на облік автомобілі у сервісному центрі МВС. Ці платежі казначейство не пропускає, бо відповідно до чинного законодавства, той, хто купував, той і має сплатити у Пенсійний фонд, а це обласне управління охорони здоров’я. Які зараз шляхи вирішення цієї проблеми? Їх по-суті – 2. Або заплатити з вільних залишків, або заплатити гроші з місцевих бюджетів, попередньо прийнявши рішення на бюджетній комісії про перерозподіл коштів, а далі – згідно процедури», – каже заступник голови облдержадміністрації Денис П’ятигорець.


У Ківерцівській амбулаторії чекають, коли можна буде їздити на виклики новим автомобілем.

Завідувач господарством Микола Чміль каже: «У штаті в нас 13 водіїв. За кожним автомобілем закріплений водій. На цей новий, чотирнадцятий, теж буде водій. Питання дуже-дуже наболіле».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Навуходоносор Показати IP 3 Березня 2019 12:35
Идиотизм высшей пробы...
Нема слів Показати IP 3 Березня 2019 19:42
Перевитратили гроші на автомобілі , то тепер нема за що їх заправляти!? Охереніли!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus