USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Усі малозабезпечені мешканці Луцької громади отримали продуктові набори від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом»

12 Липня 2022 12:45
3470 продуктових наборів придбав Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», аби допомогти малозабезпеченим мешканцям Луцької громади. Ці люди потребують особливої підтримки, адже більшість із них – це особи поважного віку, які отримують мінімальну пенсію.

Протягом одного дня соціальні працівники роздали 130 продуктових наборів, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Пенсіонерка Любов Бірук прийшла до Луцького територіального центру соціального обслуговування по продуктові набори для своїх батьків. Обоє потребують догляду, тому такій допомозі вона дуже зраділа.

«Моїм батькам уже більш ніж 90 років. Вони постійно вдома. Ми підтримуємо зв'язок із Луцьким територіальним центром соціального обслуговування, нам телефонують, – каже Любов Бірук. – Сьогодні я отримала велику допомогу для своїх батьків. Дякую всім причетним: і Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», і нашому центру соціального обслуговування».

Із перших днів відкритої війни працівники Луцького територіального центру соціального обслуговування допомагали всім, хто до них звертався, зокрема внутрішньо переміщеним особам. Протягом усього періоду воєнних дій в Україні тут отримали допомогу 9500 людей.

Читати ще: «Ми виїхали, а багато хто залишився»: терцентр у Луцьку щодня приймає понад 60 переселенців

Окрім переселенців, у Луцькій громаді є чимало мешканців, які опинися за межею бідності й на мінімальну пенсію можуть собі дозволити небагато. Саме тому представники Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» вирішили допомогти їм.

Голова правління Фонду Катерина Шкльода розповідає, що допомогою охоплено передусім людей, які опинилися в тяжких життєвих обставинах, наприклад, самотніх осіб, які не можуть навіть вийти зі своєї домівки.

«Продукти харчування здорожчали, ціни піднялися, і тих коштів, які вони отримують, недостатньо для того, щоб придбати навіть елементарне. Для команди Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» і для Ігоря Петровича зокрема дуже важливо підтримати саме тих людей, які нині перебувають на межі виживання. Ми сформували мінімальні набори для того, щоб їх хоч якось підтримати», – наголошує Катерина Шкльода.
Загалом на території Луцької громади нараховують 3470 малозабезпечених людей. За ними доглядають соціальні працівники територіального центру. Вони розказують, що вже роздали понад дві тисячі продуктових наборів.

«Ми продовжуємо формувати продуктові набори. Щодня працівники складають усе в пакети і доставляють допомогу нужденним за місцем проживання. Дехто приходить до центру самостійно… Можливо, завдяки такій згуртованості та підтримці наша перемога настане скоріше», – зауважує директорка Луцького територіального центру соціального обслуговування Галина Шатецька.

Читати ще: Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» передав волинським захисникам 30 рацій

Працівниця територіального центру Анна Садула відзначає: для підопічних насамперед важлива увага.

«Я працюю у відділенні, де, на щастя, є соціальні працівники, які безпосередньо доставляють продуктові набори. Але часто підопічні самі приходять. Вони дуже вдячні і нам, і Фонду, який надав можливість забезпечити їх такими продуктовими наборами. Багато хто навіть щиро плакав, отримуючи подарунки. Для багатьох це важлива підтримка», – каже вона.

Представники Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», окрім продуктових наборів, передали для Луцького територіального центру та його підопічних засоби гігієни і пральні порошки. Благодійники запевняють, що допомагатимуть і надалі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Іван Волинець Показати IP 12 Липня 2022 15:00
Дякую
Олена Показати IP 12 Липня 2022 19:41
Моя мама одинока,але чогось ніколи не чує і не знає про існування таких акцій.Може,соцполітика м.Луцька,нехай підкаже,кому давати ці набори.Бідні але горді!Хто сунув додому ,той і суне.
Луч до Олена Показати IP 13 Липня 2022 23:27
Як твоя мама одинока ти ж у неї є? Поможи мамі !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus