USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Усі ми діти твої, Україно!»: у ПУМі яскраво відзначили Міжнародний день захисту дітей

2 Червня 2021 12:12
Урочиста хода вихованців разом з педагогами, різноманітні креативні майстерки і флешмоби, святковий концерт відомих в Україні та Європі творчих колективів закладу – у Міжнародний день захисту дітей в Палаці учнівської молоді відбувся яскравий фестиваль «Усі ми діти твої, Україно!»

Традиційно 1 червня на Театральній площі зібралися талановиті діти, юнаки та дівчата найбільшого на Волині закладу позашкілля і рушили центральним проспектом міста до ПУМу під звуки оркестру духових інструментів.
До них приєдналися освітяни міста, працівники управління освіти Луцької міської ради. За гамірною різнобарвною колоною дітей спостерігали батьки, перехожі, журналісти, а про безпеку подбали міські правоохоронці.
Біля пам’ятника Тарасу Шевченку відбулася хореографічна зупинка, під час якої виступили вишукані мажоретки народного колективу сучасного танцю «Міраж» під супровід ритмічної музики народного оркестру духових інструментів закладу.
Біля Палацу учнівської молоді розгорнулося гамірне «дитяче містечко» з веселими завабками, майстер-класами і творчими активностями для усіх охочих. Звідусіль лунали музика, сміх дітей, голоси батьків. Стартував фестиваль танцювальним флешмобом з різнокольовими парасолями «Барвиста планета дитинства», в якому взяли участь усі юні учасники фестивалю.
На імпровізованому ігромайданчику маленькі учасники відгадували загадки у літературному калейдоскопі «В гостях у казки чарівної», змагалися у пісенному батлі «Нашу пісню відгадай, разом з нами заспівай», танцювали разом з досвідченими артистами.
Тим часом біля головного входу до палацу тривали різноманітні майстерки: веселі дружні шаржі «Автопортрет», спільна розмальовка «Талісман дитинства», проєкт «Долонька друга», яскравий боді-арт «Сяйте усмішки, сонцем зігріті», а під керівництвом художника на асфальті народжувалися оптимістичні картини юних талантів.
Діти у зграйках збиралися навколо столиків, де педагоги ПУМу показували, які чудові речі можна зробити власноруч з паперу, ниток, тканин. А гарний настрій гостям фестивалю створювали запальні мелодії духової музики.
Особливими гостями фестивалю стали заступник міського голови Ірина Чебелюк і начальник управління освіти Луцької міськради Зіновія Лещенко, які привітали дітей, батьків і педагогів зі святом. Ірина Іванівна передала їм вітання від мера міста Ігоря Поліщука і побажала гарно відпочити влітку.
А фіналом яскравого фестивалю «Усі ми діти твої, Україно!» став святковий концерт за участю знаних в Україні та за кордоном танцювальних, хореографічних, вокальних та інструментальних колективів ПУМу. Юні виконавці вразили глядачів високою майстерністю, багатством репертуару і стильними сценічними костюмами.
Нагородою їхній творчій праці стали щирі оплески численних глядачів. Адже у гаслі закладу «Палац – наш дім, ми господарі в нім!» – невтомна праця педагогів з талановитими вихованцями, перші зіркові успіхи молоді, надихаюче спілкування поколінь.

Фото події – вихованок Дитячо-юнацької телестудії ПУМ Галини СОСНОВСЬКОЇ, Мирослави БУДЧИК (керівниця Ольга Шкідина)

Текст – керівниці гуртка «Юний журналіст» Марії ПИЛИПЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Голубок Показати IP 2 Червня 2021 21:17
Це місяць прпйду! Ми європейці!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus