USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Усі обласні лікарні в Україні планують забезпечити гелікоптерними майданчиками

14 Вересня 2021 15:58
Міністерство охорони здоров’я разом із Міністерством внутрішніх справ, Національною поліцією та ДСНС запускає експериментальний проект аеромедичної евакуації.

Він передбачає можливість терміново забирати пацієнтів у невідкладних станах, повідомляє голова МОЗ Віктор Ляшко, передає УНІАН.

«В екстреній медицині існує правило «золотої години». Це саме той проміжок часу, після травми чи іншого невідкладного стану, коли найбільший шанс врятувати пацієнта від смерті. Є незаперечний факт – чим раніше хворому буде надана медична допомога, тим більший шанс на порятунок його життя», – повідомив Ляшко.

Згідно з експериментальним проєктом, диспетчер центру екстреної медичної допомоги може запросити аеромедичну евакуацію, яку здійснюватиме авіапарк Міністерства внутрішніх справ.

Ляшко також повідомив, що за програмою президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» у 2022-2023 роках передбачено створення гелікоптерних майданчиків у кожній обласній клінічній лікарні.

«Розвиток аеромедичної евакуації – це не тільки вдосконалення цивільної медичної допомоги, а й один із етапів реалізації Воєнно-медичної доктрини», – додав міністр охорони здоров’я.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що в рамках «Великого будівництва» у кожній області будуть створені лікарні нового формату, які не поступатимуться рівню провідних європейських клінік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Вітя Показати IP 14 Вересня 2021 17:05
А це точно потрібно ???? )))))
Анонім Показати IP 14 Вересня 2021 17:27
Папа Карло уже не знает, что ж еще выжать с этой несчастной Украины. Теперь нужно построить вертолетные площадки к разваленным областным больницам, где ИВЛов толком нет, где нет условий, аппаратов. Интересно, сколько на этом отмоют бабла?
олег Показати IP 14 Вересня 2021 18:42
не країна а цирк на дроті
Лучанка Т Показати IP 15 Вересня 2021 10:39
Людей не забирає швидка, якщо немає грошей. Почніть з подолання епохи злиднів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus