USD 39.85 40.08
  • USD 39.85 40.08
  • EUR 39.85 40.08
  • PLN 9.85 10.00

Утеплення вольєрів і заготівля кормів: як Луцький зоопарк готується до зими

7 Листопада 2023 18:18
Зима близько, тож підготовка до холодів у Луцькому зоопарку нині активізувалася: утеплюють вольєри та запасаються кормами. Тут готуються до всього, тому й генератори у звіринці є.

Як зимуватимуть тваринки, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Підготовка до зими стартує на початку літа, тому що триває заготівля сіна, заготівля зернових, підготовка вольєрів», – говорить директорка КП «Луцький зоопарк» Людмила Денисенко.

Вона додає: пам’ятаючи про минулу зиму та блекаути, про генератори теж не забули.

«Оскільки основне джерело тепла йде від електрики, то перевіряються генератори. Луцький зоопарк має три генератори. Невеличкий підключено для потреб адміністрації зоопарку. Два генератори підключено до вольєрів теплолюбних тварин, як-от лемури, примати. Протягом літа деякі вольєри розбирали та додатково утеплювали. Роботи тривали. Зараз навіть заготовляємо сухе опале листя, яке для когось слугує матеріалом для улаштування барлогу, наприклад, для ведмедів. Тепла погода дозволяє їм довше погуляти. Вони ще не впадають у зимову сплячку. Іншим тваринкам забезпечуємо будиночки, аби вони мали де сховатися», – розповідає Людмила Денисенко.

Разом із постійними мешканцями зоопарків тут зимуватимуть і підкинуті тваринки. З початку року їх тут прихистили 255. Працівники звіринцю кажуть: набагато краще, коли люди спочатку питають, чи зможуть тут подбати про звірятко або птаха, а не просто підкидають живе створіння під ворота.

У зоопарку тваринками милуються цілими родинами. Тут – і відвідувачів з інших населених пунктів. Людмила з донечками Евеліною та Валерією приїхали із Камінь-Каширського.

«Спеціально приїжджаємо, аби показати діткам тваринок, яких вони не бачили, – каже Людмила. – Помітно, що тут дбають про тварин».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus