USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

В Африці знайшли штам коронавірусу, який має 34 мутації

14 Квітня 2021 22:36
У туристів в аеропорту Анголи виявили штам коронавірусу, який має 34 мутації.

Як йдеться на сайті Мedrxiv.org, новий варіант вірусу отримав тимчасове позначення A. VOI.V2, пише Обозреватель.

«Хоча ми виявили лише три випадки захворювання цим новим штамом, це вимагає термінового розслідування, оскільки в країні, де цей штам був виявлений, епідемія в значній мірі не задокументована й існує мало заходів громадської охорони здоров’я для запобігання поширенню вірусу всередині країни і за її межами», – йдеться в публікації.

Відзначається, що в березні цього року були відібрані 118 зразків мазків у хворих на COVID-19. У трьох мандрівників з Танзанії і був знайдений новий штам коронавірусу.

Дослідники повідомили, що в послідовності РНК цього вірусу знайдена 31 заміна амінокислот (коли місце в послідовності коду вірусу займає інша амінокислота), а також три делеції (втрати частини коду).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus