USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Кіпрі виявили нову мутацію коронавірусу «Дельтакрон»: чим вона небезпечна

9 Січня 2022 09:54
На Кіпрі виявили нову мутацію коронавірусу під назвою «Дельтакрон».

Про це повідомляє ТСН з посиланням на CNN.

Він був ідентифікований у зразках позитивних випадків з однієї кіпрської громади. Його виявила команда професора кафедри біологічних наук Університету Кіпру, доктора Леонтія Кострикіса.

Штами мають генетичний фон мутації «Дельта», але є й ознаки «Омікрону», який відрізняється від інших штамів, оскільки його геном має 30 різних варіантів.

«Є міжнародний інтерес», – сказав вчений.

Він пояснив, що з 25 пацієнтів, у яких виявили нову мутацію, 11 були госпіталізовані. Частота нової мутації була вищою у стаціонарних пацієнтів, ніж у амбулаторних.

«Ходили чутки, що про таку мутацію повідомлялося, але вона не була виявлена ​​в жодній країні», – додав вчений про «Дельтакрон».

За його словами, що рано говорити, чи переважить він «Омікрон» та «Дельту», хоча згідно з його власним аналізом, він вважає, що нова мутація таки може витіснити «Омікрон».

Як ми писали, у Франції виявили новий штам коронавірусу, він був зареєстрований як B.1.640.2. Наразі науковці підтвердили його у 12 людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Грошовий вірус Показати IP 9 Січня 2022 10:08
Ніколи не досліджували ГРВІ, а зараз золота лихоманка з пошуку мутацій.
Олесь Показати IP 9 Січня 2022 10:33
І скажіть тепер всі мені чи варто робити вакцину чи захистить вакцина ? ( доречі ніхто нехоче пояснити що в тій вакцині і що взагалі буде як колиш ). Людім треба виробляти антитіла щоб організм боровся але ж за рік уже декілька мутацій , вірус прогресуе і шукае нові сполуки і нову середу життя . Він ще незупинився в своему рості він іде вперед і ніяка вакцина на данному етапі незупинить його, хіба ковід паспорти і пригноблення тих хто мае імунітет .
Диванний вірусолог до Олесь Показати IP 9 Січня 2022 15:16
На створення справжніх вакцин з пожиттєвим імуніте ом піде 5-10 років. А ці вакцини лише стимулюють імунінен, ніби перехворів на грип, усе як і було, нічого не змінилось, лише в довідці замість грві пишуть ковід.
Лучанка Т до Олесь Показати IP 9 Січня 2022 18:03
Погоджуюсь на 100%!
лучанин до Олесь Показати IP 10 Січня 2022 00:33
якщо вірус не зможе поширитись то він вимре. вдома сидіти треба і маски носити.
дерин Показати IP 9 Січня 2022 12:05
задолбали эти мутанты с ковидом на пару. идите лесом в китай и сша и выясните уже наконец что за дрянь они создали и пустили в ход.дибилы не исправимые капец

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus