USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

В Австрії з 2021 року дозволять евтаназію

12 Грудня 2020 14:17
Конституційний суд Австрії постановив, що заборона асистованого суїциду порушує основні права людини і наказав уряду скасувати її в 2021 році.

Про це повідомляє Європейська правда.

Позов до суду подали декілька людей, в тому числі двоє невиліковно хворих людей і лікар.

«Рішення свідомо піти з життя має поважатися законодавцем», – заявив журналістам голова суду Крістоф Грабенвартер, підкресливши, що вибір повинен бути зроблений «вільно, без будь-якого зовнішнього впливу».

Сьогодні в Австрії асистований суїцид, тобто суїцид, скоєний з використанням допомоги іншої людин (лікаря), карається тюремним ув’язненням до п’яти років.

Правляча коаліція Австрії закликала зберегти існуюче законодавство, яке забороняє допомогу в суїциді, пославшись на потенційні зловживання у разі легалізації процедури.

Евтаназія серед європейських країн легалізована в Нідерландах і Бельгії, але традиційно католицькі держави, такі як Ірландія та Польща, виступають проти лібералізації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus