USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В яких країнах люди найбільше страждають від самотності

14 Лютого 2022 07:40
Самотність пов’язана з психічним, емоційним та фізичним добробутом. Тож вчені провели масштабне дослідження, аби виявити, скільки людей у всьому світі страждають від самотності.

Про це пише 24 канал з посиланням на ScienceAlert.

Вчені з Австралії провели метааналіз 57 досліджень, проведених у 113 країнах світу в 2000-2019-их роках, в яких вивчали показники хронічної самотності людей.

Отже проблему оцінили на глобальному рівні – виявилось, що вона серйозна для всієї планети.

«Вважається, що приблизно кожна 12 людина відчуває самотність на рівні, який може призвести до серйозних проблем зі здоров’ям. Але звідки взялися ці дані, неясно. Попередні дослідники так і не встановили, наскільки поширена самотність у глобальному масштабі. Ось чому ми вирішили провести мета аналіз», – пояснила епідеміологиня Мелоді Дін.

У яких країнах найбільше самотніх людей

У Східному Середземномор’ї показник серйозних форм самотності становить 14,4%.

У країнах Південно-Східної Азії від самотності страждають 9,2% дорослих.

У Східній Європі 7,5% самотніх виявили серед молодих людей, 9,6% самотніх – серед людей середнього віку та 21,3% самотніх – серед старших осіб.

У Північній Європі найменше самотніх – 2,9% серед молоді, 2,7% – серед людей середнього віку та 5,3% – серед людей старшого віку.

На думку дослідників, різницю в європейських країнах можна пояснити різним розвитком охорони здоров’я та кількістю програм соціальної підтримки. Там, де вони на нижчому рівні, рівень самотності більший.

Зауважимо, ВООЗ попереджає, що заходи соціальної ізоляції для протидії пандемії COVID-19 також можуть призводити до підвищення рівня самотності, депресії, шкідливого вживання алкоголю та наркотиків, самоушкоджень або суїцидальної поведінки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus