USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

В Іспанії та Португалії понад 1000 людей загинули від спеки

19 Липня 2022 08:03
Західна Європа переживає рекордну спеку, тисячі пожежників зазнають труднощів із гасінням лісових пожеж у Франції, Іспанії та Португалії, які знищили тисячі гектарів лісів.

За даними міністерств охорони здоров'я відповідних країн, у липні в Іспанії та Португалії також було зареєстровано понад 1000 смертей, пов'язаних із спекою.

Про це передає УНН, з посиланням на Axios.

Тим часом понад 360 людей в Іспанії померли від спеки в період з 10 по 17 липня, при цьому 84 людини померли за останні 24 години, повідомило міністерство охорони здоров'я країни.

За даними Міністерства охорони здоров'я Португалії, з 7 по 13 липня 238 людей померли від спеки, а з 14 по 17 липня - понад 421 особа.

Лісові пожежі трапляються на початку сезону, закінчуються пізніше і стають частішими через зміну клімату, йдеться у звіті Європейського Союзу за минулий рік.

Очікується, що найближчими днями спека охопить і інші частини Європи. Очікується, що в районах Англії у понеділок та вівторок температура досягне 40°C .

Уряд Великої Британії оголосив надзвичайний стан у країні і попередив людей не залишати свої будинки без необхідності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus