USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

В Італії засудили перших 70 мафіозі у судовому процесі сторіччя

7 Листопада 2021 11:21
Італійський суд виніс перші вироки 70 членам «Ндрангети» – наймогутнішого мафіозного угруповання країни, в рамках масштабного процесу проти мафіозі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW.

Загалом суддя Клаудіо Паріс ухвалив 91 вирок, з яких 70 були обвинувальними.

Зокрема, шестеро мафіозі отримали максимальні терміни позбавлення волі, на яких наполягала прокуратура, а саме 20 років ув’язнення. Серед засуджених – 62-річний Паскуале Галлоне, який вважається правою рукою босів «Ндрангети», Луїджу Макусо та Грегоріо Ніглії.

Ще 21 людина була виправдана.

Як повідомлялося, у січні цього року стало відомо, що сотні членів «Ндрангети», постануть перед судом у регіоні Калабрія в рамках найбільшого протягом останніх трьох десятиліть судового процесу.

Сам суд над злочинною організацією та її учасниками, серед яких – політики, державні службовці, поліцейські та так звані «білі комірці», триватиме понад два роки.

У судовому процесі є 355 обвинувачених, понад 900 свідків та 400 адвокатів. Також будуть присутні безпрецедентні 58 державних свідків, готових порушити кодекс мовчання та розкрити секрети клану. Судовий процес проходитиме в спеціально обладнаному приміщенні в Калабрії.

Звинувачення включають участь у мафіозних групах, вбивство та замах на вбивство, незаконний обіг наркотиків, здирництво, лихварство, розголошення службових таємниць, зловживання службовим становищем, зберігання вкрадених товарів та відмивання грошей.

Нагадаємо, у межах спільного італійсько-німецького розслідування проти найпотужнішого мафіозного клану «Ндрангета» затримали 31 особу. Зловмисників звинувачують в незаконному обороті наркотиків, ухилені від сплати податків тощо.

Як ми писали, у Мадриді затримали італійця-втікача Доменіко Павільяніті. Він був лідером однієї з найбагатших злочинних організацій у світі – синдикату «Ндрангета».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus