USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

В Івано-Франківську для хворих на COVID-19 віддають корпус пологового

28 Жовтня 2020 11:17
В Івано-Франківську заповнені всі лікарняні ліжка для хворих з коронавірусом. Це при тому, що в місті госпіталізують людей винятково з високою температурою і підтвердженою пневмонією.

У коментарі «24 каналу» міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків повідомив, що додаткові ліжка для хворих на COVID-19 розгортають у Центральній міській клінічній лікарні, Міській клінічній лікарні №1 та підготували один з корпусів пологового будинку, де є кисневе забезпечення.

До 100 місць планують розгорнути у міських лікарнях, ще 80-100 – в окремому корпусі пологового будинку.

«Але це окремий корпус, там не лежать жінки, а надавалися інші послуги», – зазначив Марцінків.

До лікування хворих будуть залучати лікарів з пологового будинку і дитячої лікарні.

«Ситуація дійсно важча стала, – визнає Марцінків. – Особливо два тижні ми відчуваємо ріст».

Також Марцінків повідомив, що замовили 100 кисневих концентраторів на 3,5 млн грн.

Міський голова повідомив, що має план на найближчі тижні, якщо кількість хворих буде збільшуватися. Зупиняти громадський транспорт і обмежувати роботу бізнесу у місті не планують.

«Люди проти того, щоб зупинити громадський транспорт і закривався бізнес. По школах: у 5-11 класах ми переходимо на навчання змішаної форми», – каже Марцінків.

Як повідомлялося, раніше депутати Луцької міської ради, аби врятувати життя лучанам, прийняли схоже рішення. Зокрема, було вирішено облаштувати тимчасовий госпіталь для коронавірусних хворих у відокремленому корпусі Луцького пологового будинку, де є необхідне обладнання. Адже кількість хворих на коронавірус щодня зростає. Тож аби бути готовими до посилення другої хвилі пандемії, у пологовому будинку в стислі терміни розгорнули тимчасовий госпіталь для хворих на COVID-19.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ясь Показати IP 28 Жовтня 2020 12:34
О, то як у Франківську- то новина, а як в Луцьку, то скромно було заявлено: «корпус одного з лікувальних закладів»
Іра Показати IP 28 Жовтня 2020 20:10
Марцінків бреше, його кум - директор МПЦ (Міського Перинатального центру), разом і розпиляють гроші, які виділять на цей інфекційний майданчик. Де хворі на ковід будуть лежати разом з вагітними жінками. Тільки на різних поверхах. Ліфт один. Це ганьба, не мер, а сволоч, якому не важливо як заробляти гроші!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus