USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

В Криму уражено великі десантні кораблі «Ямал» та «Азов»

24 Березня 2024 12:12
Сили оборони України, крім вузла Чорноморського флоту РФ у Криму, вразили в окупованому Севастополі великі десантні кораблі окупантів «Ямал» та «Азов», центр зв’язку та кілька об’єктів інфраструктури Чорноморського флоту РФ.

Про це повідомляє Управління стратегічних комунікацій ЗСУ.

«Сили оборони України успішно уразили в окупованому Севастополі великі десантні кораблі «Ямал» та «Азов», центр зв’язку, а також декілька об’єктів інфраструктури ЧФ РФ в тимчасово окупованому Севастополі», – йдеться у заяві.

Варто зазначити, що «Ямал» – великий десантний корабель проекту 775. Введено в експлуатацію у 1988 році. Кораблі цього проекту є основою російського десантного флоту і призначені для висадки морського десанту на необладнане узбережжя та перекидання морем військ та вантажів.

Читати ще: Росія повторно атакувала Львівщину «Кинджалами»

За даними ЗМІ, великий десантний корабель «Ямал» Чорноморського флоту Росії брав участь в операції із захоплення українського Криму в 2014 році.

«Азов» – також великий десантний корабель проекту 775М, увійшов до складу флоту у 1990 році. Входить до складу 197-ї бригади десантних кораблів ЧФ РФ.

Ввечері у суботу, 23 березня, в тимчасово окупованому Криму пролунали вибухи. Події на півострові прокоментував командувач Повітряних сил Микола Олещук. Як стало відомо, Україна пошкодила вузол Чорноморського флоту РФ у Криму.

Читати ще: На Волині вночі знищили ворожу повітряну ціль
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus