USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«У нас немає жодного дня заборгованості по зарплаті», – Тлумак про догравання чемпіонату і трансфери «Волині»

23 Квітня 2020 07:00
Після закінчення першої половини чемпіонату луцька «Волинь» іде другою в турнірній таблиці Першої ліги і є одним з найголовніших претендентів на підвищення в класі, проте через коронавірус майже у всіх країнах футбольні змагання припинили, Україна не стала виключенням, адже тут призупинили Прем’єр-лігу, Першу та Другу ліги.

Відтак, головний тренер «Волині» Андрій Тлумак розповів ютуб-каналу «Трендець» про те, яким він бачить догравання Першої ліги, трансфери команди, фінансовий стан клубу та стосунки з легендарним Віталієм Кварцяним.

Про коронавірус та догравання Першої ліги

«На сьогоднішній день найбільший суперник «Волині» – це коронавірус. Те, що команда напрацювала на зборах і до зборів, наша селекційна робота – все це зведено до нуля. Щоб ми не говорили, але ті вправи, які нині виконують футболісти, – це фізкультура, тому що це робота на інші групи м’язів, аніж на футбольному полі, коли відбувається матч. Про те, що говорять грати на третій день... Повірте, не кожна команда в Першій лізі зможе це витримати. Я читав інтерв’ю Васі Кобіна (головний тренер ФК «Минай», – ВН), і він правильно сказав, що потрібно дивитися на географію Першої ліги. Їхати автобусом в Петрове, потім повертатися назад і через два дні грати на третій – це майже нереально для футболістів Першої ліги з тим відновленням, з фінансовими можливостями команд», – зазначив тренер.

Втім, Андрій Тлумак не хоче зупиняти чемпіонат, попри те, що «Волинь» знаходиться на місці у турнірній таблиці, яке дозволяє їй підвищитися в класі.

«Я тільки за те, щоб дограти, адже футболісти повинні заробляти гроші, як і тренери. Ми не хочемо просто так вийти у Прем’єр-лігу, бо сталася така ситуація. Ми хочемо реально виграти цей турнір. Але весь світ зупинився, тому що є загроза людському здоров’ю. Якщо буде графік, який декларує федерація, то це буде загроза футболістам, тому що футболісти на третій день з такими переїздами не витримають, вони отримають травми, а я за це переживаю», – каже тренер «Волині».

В Англії наразі пропонують зібрати всі команди і грати у кількох містах кожні три дні, але Андрій Тлумак вважає, що не всі команди Першої ліги зможуть дозволити собі проживання та харчування команд.

«Велику роль відіграє фінансова складова. Певні команди, в тому числі і ми, декларують, що хочуть вийти в Прем'єр-лігу. На сьогоднішній день президент дозволяє у фінансовому плані не шикувати, але жити біль-менш нормально. Є такі клуби, які ще до коронавірусу хотіли зніматися з Першої ліги», – пояснює тренер.
Про трансфери та фінансовий стан «Волині»

У нинішнє міжсезоння команду покинули Міха Горопевшек, Віталій Пономар, Младен Бартулович, Ярослав Котялров, Назар Мельничук та Євген Неплях, натомість «хрестоносці» підсилились Віталієм Приндетою, Ярославом Конкольняком, Станіславом Кулішем та Джемалем Кизилатешем.

«Я вважаю, що ми підсилилися якісними хорошими гравцями, які повинні нам допомогти. Так, нас покинули хороші гравці, але футбол на місці не стоїть. Це якісні гравці, але вони десь бачили себе в інших командах. Звичайно ми хочемо взяти ще кілька якісних гравців. Можливо, хтось не схоче з нами бути, адже в багатьох футболістів закінчуються контракти. Ви знаєте, як буває у футболі – запропонували кращі умови, і ми вже можемо не дорахуватися футболістів, адже в нас є певний бюджет, за який ми вилізти не можемо, як би ми не хотіли.

В нас є певний рівень зарплат, який ми не можемо підвищиувати, адже все платиться офіційно. Кожен працівник клубу платить податок, тому в нас така ситуація. Можливо, клуби, де не все так прозоро, як в нас, можуть переманювати футболістів. На сьогоднішній день в нас немає жодного дня заборгованості по зарплаті», – наголосив Андрій Тлумак.

Про стосунки з Кварцяним

«В мене з Віталієм Кварцяним дуже хороші стосунки, ми постійно з ним спілкуємося. На стадіоні в нас поряд кабінети. Якщо в мене є якісь питання, він мені допомагає, але в мій тренувальний процес він не лізе», – розповів нинішній тренер «хрестоносців».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus