USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В обласний онкодиспансер хочуть інвестувати на здирницьких умовах

27 Вересня 2017 17:53
Волинський онкологічний диспансер потребує нового ультразвукового обладнання, і його готовий придбати інвестор. Однак ця ініціатива не всім подобається, й депутати облради пропонують інший механізм вирішення проблеми.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства 27 вересня.

Директор ТзОВ «ГЕМО Луцьк» Роман Каліщук розповів, що готовий інвестувати в обладнання 50-70 тисяч доларів, якщо йому дадуть в оренду кабінет під обладнання на 5 років, і послуги надаватиме приватна фірма.

«Апарат ми закупимо новий, окупність самого обладнання буде 3-3,5 року, тому просимо оренду на 5 років, аби це було комерційно цікаво. Також ми маємо намір закласти комерційну складову, аби люди, які не мають коштів, мали змогу безплатно обстежитися», - запевнив Каліщук.

Цю ініціативу підтримав і начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Ігор Ващенюк.

Втім, голова комісії Олександр Зінчук висловився проти цього.

«В онкодиспансері повідомили, що потребують нового обладнання, яке вартує 2 мільйони гривень. Але вирішувати проблемне питання таким способом не можна. Ми вже маємо проблеми з цим бізнесменом в дитячій лікарні. Зокрема, його працівників ловили на хабарництві, і ціни вони пропонують втричі вищі, ніж вони могли б бути в комунальному закладі, а це не в інтересах пацієнтів», - наголосив голова комісії.

Та додав, щоб вирішити проблему, то медзакладу через тижнів два передадуть вживане обладнання з Німеччини, а потім шукатимуть гроші на нове.

«Гуманітарна допомога з Німеччини вже лежить у Луцьку на складах, єдине що відбувається зараз - процес розмитнення. Медобладнанню 5 років, воно в хорошому робочому стані. За два тижні апарат УЗД буде стояти в лікарні. А далі ми шукатимемо кошти, щоб купити нове, сучасне і за ціною удвічі нижчою, ніж просять. Для прикладу, УЗД українського виробника, із японськими технологіями, вже будемо купувати в Луцький пологовий», - наголосив голова комісії.

Відтак, присутні не підтримали пропозицію інвестора, а перенесли розгляд цього питання на чергове засідання комісії, яке має відбутися за два тижні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
онко не хорий Показати IP 27 Вересня 2017 21:51
який спритний Рома, ще в онкодиспацері хоче на відкати посадить, чи вдале адміністрування "неформальних" платежів буде застосоване через стопрак? "комерційно цікаво на онкохворих" і це звучить відкрито
Читачка Показати IP 14 Жовтня 2017 00:09
Де б ще заробити як не на хворих?,бо здорові самі в ту фірму не звертаються!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus