USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Ганновері показали кіно про Майдан: емоції та слова подяки в Луцьк

3 Березня 2015 12:00
Аби розповісти за кордоном про події в Україні та укріпити національний дух тих, хто виїхав за межі нашої країни, у Ганновері показали кіно про Майдан. Про це повідомили у прес-службі Фонду Ігоря Палиці "Новий Луцьк".

Варто зазначити, що показ у Німеччині стрічки "Сильніше ніж зброя", який став можливим за сприяння Фонду, студії "ВАВИЛОН’13", організації "ArtMaidan" та активістів з України та Німеччини, відбувається вже не вперше. У лютому це кіно побачили жителі Гамбургу.

Фільм нелегкий: про окремих людей, про події з часів Майдану. Як в Ганновері, так і в Гамбурзі прем'єра викликала живі дискусії та обговорення. Стрічка наче для того і створена, щоб повністю занурити в сердовище Майдану, дати можливість відчути все на власній "шкірі" та пройнятися душею до наших Героїв. А після завершення перегляду - ще довго думати і переосмислювати все, що відбувається з Україною.

Показ стрічки отримав багато відгуків, теплих слів підтримки від німецького глядача.


"Усім, хто дощового недільного ранку мав чудову мотивацію і прийшов на показ "Сильніше ніж зброя" в Ганновері, - велика подяка", - пише на своїй сторінці у соціальній мережі українка, яка виїхала в Ганновер, один із ініціаторів кіноперегляду Ірина Маркевич.

"Моє серце повне картин і почуттів після того, як я подивилась ваш фільм! Я безмежно щаслива, що була з вами, що мала можливість краще зрозуміти та стати на сторону співчуття вашому гарному народові. Я отримала враження про людей з України, які мене дуже глибоко зачепили. Народ меланхолії, радості та глибоких почуттів, а ще - скромності. Я і надалі перебуваю у глибоких роздумах і намагаюсь підібрати слова для того, що я відчуваю з дня перегляду", - написала на елекронну пошту глядачка з Німеччини після перегляду стрічки.

Усі присутні висловили величезну подяку Ігорю Савиченко, продюсеру фільму, за надзвичайно важливу дискусію після фільму, чудову зустріч перед і після прем'єри в затишному неформальному колі українців Гановеру.

"Олексій Волинчик грандіозно впорався з перекладом. Льоша - ти справжній віртуоз не лише в музиці, а й в мистецтві перекладу. ДЯКУЄМО!" , - пише Ірина Маркевич далі у мережі.

"За організацію показу в Ганновері, поширення квитків, рекламу та контакт з кінотеатром велика подяка членам спілки HERZ für die UKAINE e.V. Любі ARTMAIDANівці, дякуємо за вашу музично-пісенну душу, за ваш креатив і чудову команду! Всі події, незафіксовані камерою, швидко відходять в небуття. Тому, дякуючи Вам, Віталій Дубас, Данило Гетьман та Інна "Українська" - ми ще і ще переглядатимемо ваші світлини з прем`єри фільму і згадуватимемо про нашу теплу зустріч", - йдеться далі у повідомленні.

"Великий уклін і безмежна подяка фонду "Новий Луцьк" за спонсорування і підтримку показів фільму "Сильніше ніж зброя" в Німеччині. Завдяки вам, доноситься українське, автентичне, документальне кіно до німецького глядача, з'являється живий інтерес до українського мистецтва, відбувається діалог в українсько-німецькому форматі. Всім успіхів і до нових зустрічей.", - резюмувала свій лист Ірина Маркевич.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus