USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

В ООН нарахували 450 випадків катувань демонстрантів у Білорусі

2 Вересня 2020 07:20
Експертам ООН відомо про 450 випадків катування та жорстокого поводження з людьми, затриманими після «суперечливих президентських виборів» у Білорусі 9 серпня, що призвели до масових акцій протесту та арештів.

Про це повідомляє Українська правда.

«Ми надзвичайно стривожені сотнями заяв про катування та інше жорстоке поводження в ізоляторах тимчасового утримання. Ми також все ще занепокоєні тим, що випадки насильницьких зникнень можуть збільшитися, якщо жорстка реакція на мирні протести триватиме», - йдеться у повідомленні.

В ООН зазначили, що про 6 зниклих людей досі нічого не відомо. Також експерти отримали повідомлення «про насильство щодо жінок та дітей, в тому числі сексуальне насильство та зґвалтування за допомогою гумових кийків».

Читати ще: «Вибір іншого президента для Білорусі – не вихід, потрібна парламентська республіка», – Ігор Палиця

Серед приблизно 6 700 осіб, затриманих протягом останніх тижнів під час мирних протестів – журналісти та перехожі, які були свавільно заарештовані та поспішно засуджені.

А 29 серпня уряд Білорусі скасував акредитацію 17 журналістів, які працюють на іноземні медіа, нагадують у ООН.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ООН Показати IP 2 Вересня 2020 08:23
Не смішіть людей.... Ніхто їх там не катує. Якщо клоунів, які зі своєї вини отримують травми, доправляють до клінік вертольотами, то це говорить само за себе. Порахуйте краще, як поводили себе "мирні" протестувальники в Україні з пляшками з коктейлями, заточками, прутами, вогнепальною зброєю, то, можливо, більше "стурбуєтеся"?
777 Показати IP 2 Вересня 2020 09:46
а шо там у нас в америке,франции,германии,все ровно? или это на другой планете ,вам с земли не видно?
Я Показати IP 2 Вересня 2020 19:03
побитих жовтих жилетів у Франції чому не рахували?? тих не треба рахувати??

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus